Докато юли месец си тече и някои от най-очакваните заглавия за годината са точно на прага ни, Apple продължават да ни напомнят, че държат една от най-силните карти на 2023. Макар и да остават месеци до премиерата му, вълнението ни за Убийците на цветната луна (Killers of the Flower Moon) на Мартин Скорсезе,е по-голямо от това за повечето големи предстоящи проекти.

Когато филмът дебютира в Кан, където реакциите бяха изключително положителни, получихме първи тийзър, който ни зарадва дълбоко. Сега вече имаме и пълен трейлър, който описва по-детайлно сюжета и дава по-цялостна представа за визията на легендарния режисьор. Вижте.

Макар и първият трейлър да ни се стори по-ефективен, все още сме доволни от всичко, което виждаме. Не можем да не отбележим, че кадрите, заснети от редовния оператор на Марти Родриго Прието, изглеждат прелестни, с една безпощадна студенина, която виси над тази история за алчност и смърт. Цялостната визия ни се струва прекрасна, сякаш Скорсезе е направил поредния си криминален шедьовър, и този път в много по-голям мащаб.

Историята на Убийците на цветната луна би звучала позната за всеки фен на Скорсезе – мъж трябва да се бори със собствените си грехове след като животът му се разпада заради алчността, с която наранява близките си. В този случай мъжът е Ърнест Бъркхарт и е изигран от Леонардо ДиКаприо, който е една от музите на Марти за такъв тип персонажи. Двамата не са работили заедно от 10 години насам и никога преди не са били заедно с другия велик колаборатор на Скорсезе Робърт Де Ниро, така че филмът се очертава да бъде голямо събитие във филмографиите и на тримата.

Официалният синопсис на филма гласи:

„В началото на XX век петролът донася богатство на народа Осейдж, който за една нощ става един от най-богатите в света. Богатството на тези индианци веднага привлича бели пришълци, които манипулират, изнудват и крадат колкото се може повече пари от Осейдж, преди да прибягнат до убийство. Базиран на истинска история и разказан чрез невероятния романс на Ърнест Бъркхарт (Леонардо ди Каприо) и Моли Кайл (Лили Гладстон), Убийците на цветната луна е епична уестърн криминална сага, в която истинската любов пресича пътищата си с неописуемо предателство.“   

Убийците на цветната луна (Killers of the Flower Moon) e режисиран от Мартин Скорсезе, който е и сценарист заедно с Ерик Рот (Форест Гъмп, Вътрешен човек, Мюнхен). Продуценти са Мартин Скорсезе, Дан Фридкин и Брадли Томас. Наред с Леонардо ДиКаприо, Лили Гладстоун и Робърт Де Ниро, в ролите влизат Джеси Племънс, Танту Кардинал, Кара Джейд Мейърс, ДжаНей Колинс, Джилиан Дион, Уилям Белау, Джейсън Изабел, Луис Канселми, Скот Шепърд, Стърджил Симпсън и др.

Българската премиера е насрочена за 20 октомври 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *