В нашата реалност, в която Итън Хънт се справя с всякакви невъзможни мисии, а Кристофър Нолан създава шедьовър като Опенхаймер, съществува и една компания, наречена Disney. В последно време те бълват всякакви проекти, за повечето от които имаме все по-големи резерви и честно казано – изпадаме в недоумение от самия факт на съществуването им.

Такъв е случаят с Привидения в къщата (Haunted Mansion) – знаем, че ако беше останал в творческото полезрение на Гийермо дел Торо, финалният резултат щеше да е нещо съвсем различно, достойно за уважение и адмирации. Когато обаче се разчита на „раздвижване“ на един увеселителен парк с помощта на няколко чудесни актьора, включили се в „купона“ по неизвестни причини, двата часа в киносалона най-вероятно ще се окажат пропилени в наблюдаване на несмешни „шегички“ и нестрашни опити за „сплашване”, режисирани от Джъстин Симиен.

Ето още един трейлър преди филмът да се появи в кината:

Честно казано, не сме сигурни дали след видяното в трейлърите ще имаме сили за (някакъв) ентусиазъм, дори и като вземем предвид факта, че в тази авантюра участват колоси като Джейми Лий Къртис и Дани ДеВито. За да напомним какво може да очаквате, ето отново синопсиса на филма:

В опит да започнат живота си начисто, самотната майка Габи и 9-годишният ѝ син Травис се местят в огромно имение в Ню Орлеанс, което закупуват на изненадващо достъпна цена и много скоро разбират защо. Къщата е обитавана от сприхави духове, които не са никак доволни от появата на новите обитатели. Отчаяни, Габи и Травис се свързват със свещеник, овдовял учен, който по настояще се изявява като неуспешен експерт по паранормални явления, екстрасенс от най-стария френски квартал на града и раздразнителен историк. С тяхна помощ семейството се надява да направи „екзорсизъм на къщата“…

Спомехаме кои са най-привлекателните актьорски имена в този „купон“ още в заглавието на тази новина – Оуен Уилсън, Джаред Лето, ветераните Лий Къртис и ДеВито, а освен тях на шашардисани от духове се правят още Розарио Доусън, ЛаКийт Станфийлд, Тифани Хадиш, Чейс Дилън, Даниел Леви, Хасан Минаж и др. Както споменахме, режисьор е Джъстин Симиен (Dear White People, Bad Hair), по сценарий на Кейти Диполд (Нежна полиция, Ловци на духове, Ох, на мама), базиран на едноименната паркова атракция в Disneyland.

Премиерата на Привидения в къщата е 28 юли 2023 година

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *