Минаха почти седем години, откакто излезе Големият залог – филмът, с който Адам Маккей искрено се опита да обясни на публиката как работи стоковият пазар и от къде тръгна световната финансова криза от 2008 г. и бихме казали, че въпреки невероятната Марго Роби във ваната, някои от нас пак не го разбраха особено ясно. Години по-късно имаше подобна ситуация, която нямаше толкова голям отзвук над световната икономика, но поне беше по-лесна за разбиране – интернет нърдовете хванаха номерата на Уолстрийт и ги използваха срещу тях.

Предстоящият филм Dumb Money на Крейг Гилеспи (режисьор на Аз, Тоня) се занимава точно с невероятната история на това как разни обикновени хора в Reddit разбират, че Уолстрийт нарочно „short”-ва акциите на замиращата компания GameStop – т.е. залагат, че компанията ще фалира, от което ще изкарат пари. Обикновените нърдове от Reddit обаче решават да заложат срещу тях и в невероятна история на обществеността срещу богаташите от стоковата борса, успяват да изкарат безобразно количество пари и да прецакат богатите.

Трейлърът на филма е пълен с разпознаваеми лица като Сет Роугън, Себастиан Стан, Ник Оферман и Шейлин Удли, но за нас, ако има една единствена причина да се гледа този филм, това със сигурност е страхотният и винаги изненадващ Пол Дейно.

Вижте трейлъра сега:

Проблемът с този трейлър е, че според нас, ако човек не е проследил отблизо историята (а тя наистина беше голяма новина, докато се случваше през 2021 г.), всъщност въобще няма да разбере какво се случва в този филм. Dumb Money очевидно залага на присъствието на известни актьори и леко имитира стила на Адам Маккей, но с още повече фокус върху съвременните технологии като социалните мрежи. Какво всъщност обаче се случва е адски трудно да се разбере и подозираме, че само тежките филмови ентусиасти (или феновете на финансовите новини, ако съществуват такива) ще се поинтересуват от фикционализирания разказ на тази история.

За хора като нас обаче, бидейки фенове на Пол Дейно, разпознаваме поредна възможност да видим един изключително интересен и непридвидим актьор в роля, която ще изисква от него много различни аспекти. Той играе едновременно нърд зад монитор, млад баща, някой, който сякаш печели от тотото, а след това попада в центъра на медийна буря – все елементи, които ще изградят поредния сложен, многопластов характер, в каквито обичаме да го гледаме.

Dumb Money е режисиран от Крейг Гилеспи (Lars and the Real Girl, Нощта на ужасите, Часът на героите, Аз, Тоня). Ребека Анджело и Лорен Шукер Блум пишат сценария, адаптиран от книгата The Antisocial Network на Бен Мезрич. В главните роли са Пол Дейно, Пийт Дейвидсън, Шейлин Удли, Ник Офеман, Винсент Д’Нофрио, Америка Ферера, Сет Роугън, Себастиан Стан, Дейн ДеХаан и Антъни Рамос.

Премиерата ще бъде на 22 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *