Като големи фенове на фантастиката, винаги сме казвали, че всъщност най-хубавото на този жанр е неговага необятност, когато той побира в себе си разнообразни истории и дори други жанрове. Винаги се впечатляваме, когато чрез фантастика се разказват разпознаваеми човешки истории, било то драми или комедии, изследване на характери, или каквото и да било друго. Рядко обаче имаме можем да видим нещо прочувствено и просто мило, а възможността много ни радва.

Днес ще ви представим трейлър на Jules – малък независим филм, който по всичко личи, че иска просто да ни разкаже една такава „прочувствена и мила история“ за връзките, които хората създават без значение на каква възраст са. Това, че някак си е намесено извънземно всъщност не е най-важното.

В Jules ще се запознаем с героя на безупречния сър Бен Кингсли, Милтън – възрастен самотен мъж, който си гледа градината и дребните проблеми на спокойното градче, когато в двора му катастрофира летяща чиния, от която излиза извънземно. Милтън започва да развива връзка с извънземното, както и с две жени от общността си и четиримата започват да прекарват време заедно и да преоткриват радостта от живота и връзките с околните, но естествено американското правителство никога не е далеч от такава история.

Вижте трейлъра сега:

Естествено, че първата асоциация на много хора ще бъде Извънземното, но този трейлър всъщност повече ни напомня миналогодишния Jerry and Marge Go Large – мила история за възрастни хора, които не винаги знаят какво да правят с живота си, след като децата им са пораснали, но разбират, че всъщност животът има много още какво да им предложи.

Сред всичкия цинизъм, с който сме заобиколени всекидневно и с всички все по-лоши новини, с които сме свикнали да ни обливат, понякога просто ни се иска да изгледаме един такъв сладък и добродушен филм, който да ни накара да се усмихнем. Jules успя да го направи само с трейлъра си, убедени сме, че ще го направи и когато имаме възможност да го изгледаме целия.

Jules е режисиран от Марк Търтълтауб (Puzzle) по сценарий на Гавин Стеклър (Review). В главните роли са Бен Кингсли, Хариет Сансъм Харис, Зоуи Уинтърс, Джейд Куон и Джеън Къртин.

Премиерата ще бъде на 11 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *