Все повече приближава времето на сбогуване с Хенри Кавил в ролята на обичания от хиляди фенове по света Гералд, Белия вълк от Ривия. В края на юни бяха пуснати първите пет епизода на третия сезон от адаптацията, продуцирана от Netflix, която за стрийминг-гиганта е едно от успешните капиталовложения, въпреки първоначалните резерви по отношение именно на кастинга. Ала изключителната посветеност на героя и книгите на Анджей Сапковски, която демонстрира Кавил, доказаха, че изборът е бил правилен. И в един момент се стигна до творчески разногласия с екипа на сериала, затова в ролята на Вещера от следващия сезон ще видим Лиъм Хемсуърт.

А сега е време за нов трейлър на Вещерът (The Witcher) – подсещане от продуцентите, че след седмица-две ще имаме възможност да видим и последните епизоди, в които Хенри Кавил размахва могъщия меч на Гералд.

Втората част от сезона е съставена от три епизода. Ето какво гласи синопсиса на българското издание на книгата „Време на презрение“ от поредицата на Анджей Сапковски, вдъхновила популярните компютърни игри и поредицата на Netflix, издадена в нейната цялост от „Сиела“:

Войната е надвиснала над света. Могъщата Нилфгардска империя хвърля своята сянка, а кралете на Северните кралства са готови да рискуват всичко, започвайки нов конфликт. В същото време тече подготовка за магьоснически събор на остров Танед. Владеещите магия са единствените с достатъчно голяма власт, за да охладят страстите на монарсите, но и самите те са разединени и никой не знае какво ще предприемат. И докато хаосът се надига навсякъде, заплашвайки да погълне и унищожи всичко, Гералт от Ривия, Белия вълк остава непоклатим, като скала сред бурята, като меч, издигнат в защита на невинните.‌ 

Ето и допълнението на сюжета, което предоставя анонса на втората част на сезона:
Докато владетели, магьосници и зверове на континента се надпреварват да заловят Сири, Гералд е решен да защити странното семейство, в което са се превърнали той, тя и могъщата магьосница Йенифер. Тримата пристигат в крепостта Аретуза, където се надяват да открият повече детайли за неовладяните сили на момичето, но се оказват в центъра на бойно поле, заобиколени от политически сплетни, корупция, черна магия и предателства. Те трябва да се отбраняват и да рискуват всичко, за да не се окажат изгубени един за друг…

Ще се наслаждаваме на вече познатия мрачен поглед и сърдито-сключени вежди на Хенри Кавил, докато имаме тази възможност. След това ще се надяваме „малкият“ Хемсуърт да не опропасти (много) създаденото до момента. Напомняме, че шоурънър и изпълнителен продуцент на Вещерът (The Witcher) е Лорън Шмид Хисрич, а в ролите са Хенри Кавил (Гералд), Аня Шалотра (Йенифер), Фрея Алън (Сири), Джой Батей (Джаскиър), Ким Бодниа (Весемир), Пол Бълиън (Ламбърт), Аджоа Андо (Ненеке), Греъм Мактавиш (Дийкстра), както и Саймън Калоу, Лиз Кар, Крис Фултън, Каси Клер, Кевин Дойл, Анна Шафър, Ларс Микелсен и др. 

Втората част на трети сезон от приключенията на Вещерът ще се появи в Netflix на 27 юли 2023 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *