Това е една от онези новини, в които липсват достатъчно факти, но пък е пълна с надежда. Само преди дни споделихме трейлъра на филма Drive-Away Dolls, който Итън Коен подготвя заедно с партньорката си Триша Кук и неволно си спомнихме колко несравними са историите, разказвани през годините от братския тандем, превърнал се в синоним за стойностни арт-провокации. Джоел и Итън Коен работят заедно вече четири десетилетия и макар всеки от тях да има желание да действа и в по-самостоятелни проекти (Джоел Коен представи на публиката The Tragedy of Macbeth с Дензъл Уошингтън и Франсис Макдормънт през 2021), очевидно силата, която ги събира е много по-сериозна и вероятно се е вкоренила в традициите.

Преди време братята споделиха, че биха искали да разделят пътищата си, защото чувстват, че в последните им филми се губи (до известна степен) емоционалният и творчески заряд, с който са подхождали към сюжетите преди години – усещат, че предлагат на феновете си „още от същото“, познатото, обичайното и започва да им липсва оригиналността на младите години. Но – както е добре известно, нещата се променят мълниеносно в свръх-краткия живот, който ни е отреден – и ето, че в итревю, което предстои да бъде публикувано в августовското издание на Empire, Итън Коен разкрива, че работи по нов проект, заедно с брат си Джоел.

Но информацията приключва с това единствено изречение – за момента никой от двамата не е разкрил повече по този важен за феновете въпрос. Разбира се, по тази тема спекулации в мрежата лесно ще се намерят – най-лесното предположение е, че се готви „нео-ноар“, ала по-разумно би било да се изчака известно време, докато самите Коен кажат открито какво са замислили и дали най-накрая не е дошло времето на дълго подготвяната адаптация по третия и последен роман на американския поет и писател Джеймс Дики „To the White Sea“. Ето защо започнахме новината с констатация, че в нея липсват достатъчно факти – оставаме в очакване да ги набавим своевременно за всички верни почитатели на творчеството на братя Коен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *