Майкъл Кийтън

Напоследък новините около римейка на „Робокоп” не бяха добри. Първо научихме, че Хю Лори се отказва от ролята на „студения, саркастичен шеф на „Omnicorp”, а след това бяхме „изненадани” да научим, че продуцентите на филма правят живота на Хосе Падиля жив ад, като отхвърлят 9 от всеки 10 негови предложения и идеи, свързани с филма – ако можем да се доверим на Фернандо Мейрелес, който е говорил лично с Падиля, човекът никога не е страдал толкова и няма желание да го прави отново.

Всичко това обаче не пречи на развитието на филма – нищо не може да застане пред продуцентите и перспективата за печалба – и проектът продължава напред, при това по един доста добър начин, защото Deadline съобщи, че актьорът, който ще замени Лори в ролята на злодея, е Майкъл Кийтън. Лично за нас това развитие на нещата е прекрасно, защото Майкъл Кийтън ни е супер голям любимец и смятаме, че ще се справи отлично с ролята, особено ако вкара част от страхотното си, на моменти доста черничко, чувство за хумор.

Кийтън е последното попълнение към чудесния актьорски състав, който включва Джоел Кинеман като Алекс Мърфи/Робокоп, Аби Корниш, Самюъл Л. Джаксън, Гари Олдман, Джей Барушел, Джаки Ърл Хейли, Дженифър Ел и Майкъл Кенет Уилямс. Дали обаче тези актьори ще са достатъчни, за да се получи добър филм, особено сега, когато излезе наяве това, което всички знаем, че се случва непрекъснато в Холивуд? Това е въпрос на който нямаме отговор. Не искаме и да го търсим и без това ни е трудно да преглътнем факта, че въобще ще има подобен филм, няма нужда да се навиваме допълнително. Единственото, което можем да направим, е да се надяваме на най-доброто.

За финал ви представяме думите на Падиля по адрес на Кийтън и развитието на проекта:

„Майкъл е последното попълнение към невероятния каст, който събрахме за този филм и е чудесно, че и последното парче от пъзела застана на мястото си. Чудесно е, че всичко се нарежда успешно, за да вдъхнем живот на тази нова, иновативна версия на „Робокоп”. Имаме страхотен сценарий, жестоки ED-209-ки и нямам търпение да видя Алекс Мърфи отново на улицата.”

Премиерата на „Робокоп” е 9 август 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Хю Лори отърва кожата ! Саркастичните и студени персонажи е добре да ги избягва занапред.

  2. Лори е як, но предпочитам да гледам Кийтън. 🙂 Жалко, че филмът не беше кой знае каква стока.