Спайдър-мен: През Спайди-вселената се приземи в кината и можем да кажем уверено, че го намираме за истински триумф. Пет години след като В Спайди-вселената избухна на екраните с необуздана комиксова креативност, Фил Лорд и Крис Милър, заедно с огромния си екип от творци, все още намират начини да поддържат интереса ни към Марвелската мултивселена. Ако новият филм доказва нещо, то това е, че техният прочит върху канона на Спайдър-мен може да бъде свеж още дълго време.

Може би затова не е изненадващо, че още през февруари Sony обяви, че се обединява с Amazon за анимационен сериал, посветен на един от фаворитите от Спайди-ансамбъла. Говорим, естествено, за Спайдър-ноар (озвучен брилянтно от Никълъс Кейдж) – Спайдър-мен от алтернативна вселена, където всичко е черно-бяло и всички говорят като във филм на Били Уайлдър. Присъствието му редом с персонажи като Спайдър-Хам и Пени Паркър добави към колоритната атмосфера на филма и бе повод за много мета шеги в стил Лорд и Милър. Но най-голямото постижение при всички тези герои бе, че макар и да ги видяхме само за малко, усетихме цели светове зад гърбовете им.

Именно затова сме отворени към идеята за сериал, проследяващ този оръфан супергерой от 30-те, особено щом Лорд и Милър са замесени. В скорошно интервю с Collider продуцентите потвърдиха, че работата по сериала е вървяла до момента, в който стачката на WGA не прекъсна подготовката на повечето проекти в Холивуд. Самите Фил Лорд и Крис Милър активно изразяват подкрепа към стачката в социалните мрежи, а и на този етап се фокусират върху Beyond the Spider-Verse, завършека на анимационната им трилогия, така че не е вероятно скоро да видим някакво задвижване с проекта. Но все пак те ни уверяват, че щом всичко това се разчисти, Spider-Noir ще влезе отново в играта.

Сериалът е част от сделка, която Sony сключиха с Amazon за цял куп Спайдър-сериали, нито един от които не се е осъществил на този етап. Сценарист и продуцент е Орен Узиел (Изгубеният град, Мортал Комбат), който преди е работел с Лорд и Милър върху 22 Jump Street. Ейми Паскал, бившия шеф на Sony Pictures, също продуцира чрез компанията си Pascal Pictures.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Култова версия на героя и един от хайлайтите на първия филм. Кейдж е топ избор за озвучаване и сериал е чудесна идея! Чакам с нетърпение.