Знаем, че заглавието на новината по-скоро води на мисълта, че ни очаква нов проект на сценариста и режисьор Итън Коен, известен с комедии като „Idiocracy”, „Тропическа буря“ и „Пандиз експрес“, но всъщност става дума за по-известния „друг човек със същото име“ – една от половинките на небезизвестното творческо дуо братя Коен.

Точно така, след като Джоел Коен направи първия си солов проект с „The Tragedy of Macbeth“, сега е ред и на Итън Коен да направи същото, при все че според композитора Картър Бъруел, една от причините за „разделянето“ на братята беше, че на Итън му е омръзнало от киното и иска да се занимава с нещо друго. Явно е, че кръвта вода не става.

The Hollywood Reporter съобщават, че Итън Коен обединява сили с Focus Features и Working Title за бъдещ филмов проект, който все още е неозаглавен. Коен ще режисира филма, а също така е и сценарист, наравно със съпругата си Триша Кук, която е монтажист, работила по доста от филмите на братята. Двамата са и продуценти заедно с добрите си познайници Робърт Граф, Тим Бивън и Ерик Фелнър.

Официално всичко около проекта се пази в тайна, но според източници на THR, става дума за „лесбийска „road trip“ секс комедия“, която Коен и Кук са написали в средата на първото десетилетие на новия век и която е вдъхновена от творчеството на легендарния майстор на сексплоатацията Ръс Майър („Faster, Pussycat! Kill! Kill!“).

В първоначалния вариант на проекта, режисьор е трябвало да бъде Алисън Андрес („Gas Food Lodging“), а историята се е фокусирала върху две млади жени – купонджийка и нейната интровертна приятелка, които се отправят на пътешествие от Филаделфия до Маями. По пътя, белязан от посещения на редица барове, те се сблъскват с множество препятствия, сред които огорчена бивша приятелка, отрязана глава в кутия за шапки, мистериозно куфарче и зъл сенатор.

Не е ясно каква част от този сюжет се е запазила, но при всички случаи бихме искали да видим каква ще е интерпретацията на Итън Коен на 70-тарските сескплоатейшъни, с които е израснал. В интервю от началото на 2007 той споделя, че ще търси повече „искреност“ (каквото и да означава това) – същността на тези филми е експлоатативна, но безкористна.

Много се надяваме в един момент братята Коен отново да се съберат, но ако това не се случи, по-добре да имаме възможност да гледаме соловите им филми, отколкото нищо. Ще следим отблизо развитието на този проект, както и всичко, с което двамата Коен се захващат – поединично или заедно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *