Дайте ни да гледаме как Кейт Бланшет чете телефонния указател и ще го направим с удоволствие. Дайте ни да я гледаме в нов филм на носител на „Златна палма“ и ще крещим с цяло гърло от радост. За щастие на тазгодишния фестивал в Кан беше показан точно такъв филм и сега с удоволствие обръщаме поглед към него.

Австралиецът Уорик Торнтън, който печели „Златна палма“ с дебютния си филм Samson and Delilahпрез 2009, се завърна на Ривиерата това лято с нов проект, наречен The New Boy. Историята се развива през 40-те години и проследява момче от аборигенски произход, което се появява през нощта в манастира на неконвенционална монахиня. След известни трудности то започва да впечатлява монахинята с бързия си прогрес в уроците и отдадеността си към вярата, но започва и да развива свръхествествени способности, които ще застрашат живота му в манастира.

Кейт Бланшет, разбира се, е голямото име във филма, но централната роля е поверена на 9-годишния Асуан Рийд, който получи само овации от критиците в Кан. Вижте трейлъра сега:

Естествено, че винаги е удовлоствие да гледаме Бланшет и то с нейния си австралийски акцент. Тук обаче виждаме още доста причини да очакваме The New Boy, освен нея. На първо място без съмнение е суровата красота на австралийската пустош, която режисьорът и сценарист Уорик Торнтън снима сам, което пък ни показва, че това е не просто личен за него проект, но и че е имал възможност точно да изпълни визията си, буквално от страницата до екрана.

Много интересна ни е и темата за сблъсъка между религията, как тя се възприема от различните хора, как им се отразява и как се справя с необясними явления, които по принцип не възприема като част от себе си. Няма какво да споменаваме, че нямаме търпение да видим нашата кралица Кейт Бланшет в ролята на пияна монахиня, но тематиките определено също дълбоко ни привличат.

The New Boyе написан и режисиран от Уорик Торнтън (Samson and Delilah, Sweet Country).

Филмът ще дебютира в Австралия на 6 юли, но за момента няма международен разпространител и широка премиерна дата не е обявена, но ще следим за появяване в каквито и да е платформи внимателно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *