Следим развитието на сериалаУилоу“ („Willow“) със свито сърце, още от обявяването на проекта, тъй като оригиналът на Рон Хауърд от 1988 г. е сред филмите, белязали нашето детство по прекрасен начин, и никак не ни се искаше и той да последва примера на толкова много други любими истории, окепазени с посредствени рибути, римейкове, продължения, предистории и прочее. Дори потвърденото завръщане на Уорик Дейвис като Уилоу и Джоан Уоли като Сорша не успя да ни зарадва истински, защото знаем, че доста често подобни кастинги са прах в очите.

Разбира се, казвахме си, че хубавият спомен от стария „Уилоу“ ще си остане, независимо какво ще бъде качеството на сериала, пък и така много нови поколения ще мога да открият филма, но въпреки това предпочитахме този проект да не се случва. Дебютът на първия тийзър трейлър не направи нещата по-добри и само потвърди страховете ни, че новият „Уилоу“ ще бъде точно в калъпа на последните конюнктурни франчайзови проекти на Disney.

Сега, на течащото в момента D23 Expo, студиото представи пълния трейлър на сериала, който, ако трябва да сме честни, изглежда доста по-добре от предишния, но не успява да тушира цялостните ни притеснения. Вижте.

Определено този трейлър е подобрение спрямо тийзъра, но ни е доста некохерентен и се надяваме сериалът да не страда от същия проблем. Грубо казано, всички по-мрачни сцени ни изглеждат чудесно, по-светлите (както и част от диалога) са като от Halmark евтиния. Виждаме да прозират и много от социалните политики, които Disney следват безотказно, но да кажем, че в подобен проект биха могли да са по-приемливи. Далеч повече ни дразнят някои „memberberrie”-та, от които просто нямаше нужда, но предполагаме, че Холивуд никога няма да се научи.

Като цяло оставаме скептични, но заради любовта ни към оригинала ще хвърлим едно око на сериала „Уилоу“ и ако по някакви неведоми пътища на Съзиданието той се окаже хубав, ще сме най-щастливите хора на планетата.

Вижте няколко снимки и официалния постер.

ww2-c28c20f70d ww-11fddaa2dc ww-842aadac5b ww-851cfe49ac wwp-06bc30c781

Създател на „Уилоу“ е Джонатан Каздан („Соло: История от междузвездни войни“ и „Индиана Джоунс 5“), който е и шоурънър заедно с Уенди Мерикъл („Arrow“). Режисьор на първите два епизода е Стивън Улфендър („Outlander“), а изпълнителни продуценти са Джонатан Каздан, Рон Хауърд, Уенди Мерикъл, Катлийн Кенеди и Мишел Реджуан. В ролите са Уорик Дейвис, Джоан Уоли, Ели Бамбер, Ерин Келиман, Розабел Лауренти Селърс, Тони Револори, Демпси Брик, Руби Круз, Амар Чада-Пател, Талиса Гарсия, Кевин Полък, Рик Овертън, Крисчън Слейтър и др.

Премиерата е на 30 ноември по Disney+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *