Като една от най-успешните поредици в последните години, беше пределно ясно, че Холивуд ще иска да изстиска възможно най-много пари и от Джон Уик. Затова и не се учудихме, когато започнаха да бъдат обявявани всякакви допълнителни проекти във вселената като spin-off филмът Ballerina (за който всъщност сме доста любопитни), prequel сериала The Continental и предстои да разберем какво още.

Важното е да се отбележи, че The Continental всъщност ще е първият от проектите, поставени в този свят, в който не са артистично намесени създателите Чад Стахелски, Дейвид Лийч и повелителят на gun-fu Киану Рийвс, въпреки че, естествено, се водят изпълнителни продуценти. Мини-сериалът в три части, с една дума, ще е първият път, в който ще видим може ли да съществува „Джон Уик“ без Джон Уик. Ще ни бъде интересно дали цялото безспорно любопитно изграждане на света във филмите, всъщност може да съществува самостоятелно и с други герои или Уик е единственият, който публиката иска да й бъде водач през хаоса на убийците.

Припомняме, че действието на The Continental се развива през 70-те години в Ню Йорк, когато младият Уинстън Скот пристига в новоотворилия хотел, свърталище не само на убийци, но и на мафията и започва да трупа влияние.

Ето някои промоционални снимки, които за пръв път ни показват възможност подробно да разгледаме елегантният млад Уинстън (Колин Уудел), но и поддържащите персонажи, начело на които е Мел Гибсън – героят му Кормак по всяка вероятност е антагонистът в историята.

Стилистиката без съмнение нарочно напомня Ню Йорк от 70те не така, както наистина е изглеждал, а по-скоро така, както публиката го свързва с филмите на Скорсезе. Любопитни сме да видим как множеството поддържащи персонажи ще се борят за вниманието на публиката в един свят, в който сме свикнали, че един единствен човек е важен. От друга страна и сме много любопитни за Уинстън като протагонист на тази история, защото докато нямаме ни най-малко съмнение, че той перфектно знае как да използва оръжие, би било в разрез с характера му, доколкото го познаваме като Иън Макшейн, да се окаже същата машина за убиване като Джон Уик – неговите методи са различни.

The Continental е написан от Грег Куулидж, Шон Симънс и Кърк Уорд. В главните роли са Колин Уудел, Мел Гибсън, Мишел Прада, Бен Робсън, Кейти Макграт и Юбер Пон-Ду Жур.

Сериалът ще излезе през септември в платформата Peacock.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *