Първият анимационен сериал Костенурките нинджа е един от най-ярките ни спомени от детството, за който и до днес се сещаме с умиление, но като цяло, Teenage Mutant Ninja Turtles е франчайз, който отдавна сме надраснали и не се вълнуваме особено от нещата, които се случват в него, дори и на големия екран. По тази причина не изпитваме кой знае какви силни чувства за предстоящата анимация Костенурките нинджа: Пълен хаос (Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem), при все че прави известни промени, които ни бъркат в здравето.

Във филма, след като в продължение на години се крият от човешкия свят в каналите на Ню Йорк, удивителните Леонардо, Микеланджело, Донатело и Рафаело искат да бъдат приети като най-обикновени тийнейджъри и трябва да спечелят сърцата на нюйоркчани чрез героичните си действия. Новата им приятелка Ейприл О‘Нийл им помага да се справят с мистериозен престъпен синдикат, но когато армия от мутанти тръгва по петите им, костенурките нинджа се оказват нагазили в проблеми, далеч надхвърлящи възможностите им…

Вижте пълния трейлър, който дава допълнителна информация какво можем да очакваме от сюжета и визията на Костенурките нинджа: Пълен хаос, а веднага след него ще откриете и кратичък вариант за дублираната версия, която ще се върти в родните кина. 

Анимацията е велико изкуство и се радваме, че разнообразието започна да се завръща в студийните филми, които излизат на кино. Малко след успеха на Играта на играчките, всички големи анимационни продукции започнаха да изглеждат по един и същи начин (просто с различни степени на качество). В този ред на мисли, макар и малко странен, стилът на Костенурките нинджа: Пълен хаос ни е интересен – доколкото разбираме, той е вдъхновен от рисунки на Костенурките нинджа, които режисьорът Джеф Роу създава в училище (като драсканици в тетрадката по математика, може би?). Лошо няма, още повече че друг основен момент за вдъхновението на визуалния стил на филма е оригиналният комикс на Кевин Ийстман и Питър Леърд.    

Другите неща няма да ги коментираме – не сме доволни, но това е положението. Ще видим какво са сътворили, но както казахме в началото, не се вълнуваме. Вижте и един постер.

Режисьор на Костенурките нинджа: Пълен хаос (Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem) е Джеф Роу (The Mitchells vs the Machines), а ко-режисьор е Кайлър Спиърс. Сценарият е на Брендън О‘Байън, по образи създадени от Кевин Ийстман и Питър Леърд, а продуценти са Сет Роугън, Еван Голдбърг и Джеймс Уивър. Сред озвучаващите актьори са Роуз Бърн, Джон Сина, Джаки Чан, Айс Кюб, Джанкарло Еспозито, Сет Роугън, Пол Ръд, Мая Рудолф, Брейди Нун, Николас Канту, Шамон Браун, Мика Аби, Айо Едебири и др. 

Премиерата е на 11 август. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment