Ребека Фъргюсън е актриса, доказала през годините способности на хамелеон – харесваме превъплъщенията ѝ във филми от всякакви жанрове, а според Deadline в момента тя преговаря за участие в нов фентъзи филм Best Served Cold. Самото заглавие е гаранция, че в сюжета ще става дума за отмъщение, а фактът, че начело е Тим Милър (Deadpool) дава надежди за интригуваща интерпретация на историята, съчинена от Джо Абъркомби и излязла през 2009 г. Епичният фентъзи свят, създаден от Абъркомби, е познат и на публиката у нас – неговите поредици от книги Първият закон и Светът на първия закон са издавани от „Колибри“, а специално Отмъщението на Монца (Best Served Cold) се е срещнало с публиката благодарение на „Бард“ – ето какво гласи синопсисът на тази история:

Очаквайте безмилостни злодеи и спиращи дъха битки! Монцаро Муркато, Змията на Талинс, Касапина на Каприл, най-известният наемник в Стирия, където традиционно цари хаос, е предадена. Монца става все по-известна и все по-неудобна и още в началото брат й е убит, а тя е захвърлена в една пропаст. Осакатена сериозно, тя трябва да се научи да се бие с лявата ръка и да успее отново да ходи. Това й дава време да премисли всеки план за отмъщение и на всеки враг да приготви подобаващо наказание. Монца ще научи своите врагове да плащат за грешките си.

Събрала най-шантавата група от убийци – северняк, решил да стане добър човек, отровител, който се чуди дали не е време да се пенсионира, най-известният пияница сред наемниците и бивш затворник, обсебен от числата и реда, Монца ще удави страната в кръв. Тя и бандата й обикалят сред нестихващата гражданска война и премахват един след друг опонентите си. Действието се развива в Стирия – жертвите се множат, парични капитали често сменят притежателя си, а екшънът не спира и за секунда. В един момент залозите се вдигат прекалено високо и всеки е застрашен да загуби живота си. Предателите ще бъдат наказани. Пролетта носи надежда за нов живот по целия свят. Освен в Стирия. Там носи война. А за Монцаро Муркато носи отмъщение!

Вече си представихте как Фъргюсън влиза в ролята на Монца. Виждали сме я да се вихри в Мисията невъзможна и очакваме да изпълни с още по-вдъхновяващи детайли ролята на лейди Джесика във втората част на екранизацията на Дюн, дело на Дени Вилньов. От своя страна във филмографията на режисьора Милър е и Терминатор: Мрачна съдба, което води до известна опитност в работата по екшън-задачи, а също така е създател и продуцент, заедно с Дейвид Финчър, на чудесната анимационна поредица на Netflix Love, Death + Robots, като работят заедно с Абъркомби по един епизод от нея, а самият Милър е сценарист на няколко и режисьор на три от тези късометражни предизвикателства.

Все още не може да се каже със сигурност дали Best Served Cold ще се срещне с публиката в някоя стрийминг-платформа или на големия екран в киносалоните, но ще очакваме с искрено любопитство развитието на това обещаващо партньорство между Фъргюсън и Милър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *