Продължаваме да сме впечатлени от качеството на продукциите, които Apple TV+ изкарват, не просто визуално, но и от гледна точка на разказаните истории. Затова и бяхме развълнувани да чуем, че те „потапят пръсти“ в международните продукции с адаптацията си на мангата Drops of God, която разказва историята си едновременно на английски, френски и японски. Първите два епизода вече дори са достъпни в платформата, но ние ще ви запознаем с трейлъра, за да събудим интереса ви.

Започваме първо с това, че Drops of God е бестселър манга серия, която разказва за Камил, дъщерята на Александър Лежер, известен сомелие, който умира и оставя след себе си най-голямата колекция от вино в света, оценявана на почти 150 млн. долара. Камил не е виждала баща си от дете, но разбира, че той ѝ е оставил колекцията си стига тя да я заслужи, като победи в състезание по винознание срещу най-таланливото протеже на Лежер – Исеи Томине.

Вижте трейлъра сега:

Предизвикателно е да се възпроизведе чрез визуален медиум история за вкуса и аромата на виното. Мангата обаче сама по себе си също е визуален медиум, така че създателите на сериала със сигурност са имали вдъхновение и от това, което виждаме в този трейлър, има доста интересни начини, по които да се показва възторгът от това, което героите вкусват. Пределно ясно е обаче, че това е сериал, който всъщност не е за вино – той е за надпревара, наследство, за манипулацията на един мъртвец към единствените хора, на които им пука, че той е умрял, за страстта към нещо и знанието, че винаги то може да ти бъде отнето. Красотата на кадрите, сами по себе си, със сигурност ни хваща окото, но тези теми са в основата на интереса ни към проекта.

Drops of God е със сценарий, написан от Куок Данг Тран (Parallèles) и е режисиран от Одед Ръскин (No Man’s Land). В главните роли са Фльор Гефрир и Томохиса Ямашита.

Първите няколко епизода вече са достъпни в Apple TV+, останалите излизат всеки петък до 2 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *