Продължение или предистория за „Сектор 9”?

Преди няколко дни ви съобщихме за възможността снимките на продължението на „Сектор 9” да започнат през октомври тази година. Разбира се, осъзнавахме шанса всичко да се окаже въздух под налягане, но както казахме и тогава, всеки проект на Нийл Бломкамп, бил той „Сектор 10” или съвсем друго нещо е от огромен интерес за нас и затова решихме да го споделим.

В търсене на повече информация по случая от „Empire” са се свързали със самия Викъс ван де Мерве, Шарлто Копли, който внася малко повече яснота по въпроса за продължението.

„Нийл го иска и аз го искам. Нийл първо ще снима друг филм. След това, ако всичко върви по план, ще снимаме втория филм след около две години. Историята може да тръгне в различни посоки. Има цяла вселена. Сигурен съм, че много писатели казват така, но ние действително имаме цяла вселена.”

„Започнахме снимките през 2005, преди това заснехме „Alive In Joburg” и две други кратки филмчета, част от креативния процес на Нийл. В тези две филмчета всъщност присъстваше моят герой, макар и да не се казваше Викъс. Те бяха две части от разработването на света, където да се развива историята.”

„Има милиони начини да продължим. Нийл всъщност е заинтересован и от предистория; няколко пъти ми е казвал. Няма да правим традиционната холивудска версия на продължение със 100 извънземни биещи се с хората.”

С две думи, информацията, че Бломкамп започва снимки на филм през октомври се отнася за страничния му проект, а не за филм от вселената на „Сектор 9”. Както казахме и по-горе, за нас няма значение какъв е филмът, засега имаме пълно доверие на Бломкамп и бихме гледали който и да е от неговите проекти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments