Политическите трилъри често се оказват предизвикателна „хапка“ за американските зрители, особено когато главните действащи лица в тях са представители на правителствени или милитаризирани държавни организации и се опитват да отстояват собствени морални убеждения. В основата на Reality е истинската история на бившата американска шпионка Реалити Уинър. Тя се опитва да извади истината наяве, при все че я грозят изключване от разузнавателната организация, на която принадлежи, и дори ефективна затворническа присъда.

Сценарият на филма е пренесен и адаптиран от записите на реалните разговори между действащите лица. Главната роля е поверена на Сидни Суийни (Euphoria), а ето и първи поглед към трилъра:

През 2017 година изтича секретна информация и ФБР стигат до заключението, че трябва да поискат обяснение от агент Реалити Уинър, която тогава е на 25 години. Въпросите към нея са свързани с изборите от 2016 година, за които Уинър разкрива, че Русия прави опит за индиректна намеса в демократичния процес на САЩ – точно тези неудобни за властите в Щатите данни се появяват в публичното пространство. Макар някои хора да виждат в нейно лице своеобразен герой, „изтичането“ на тази информация де факто си е федерално престъпление, което води до арест и присъда, която се оказва най-дълга в сравнение с всички останали случаи, в които секретни правителствени документи стигат до медиите.

С ясното съзнание, че историята на Уинър трябва да бъде разказана, авторката Тина Сатър решава да пресъздаде реалните разпити между бившия разузнавателен агент Уинър и ФБР, като те са в основата на нейната пиеса от 2019 година Is This A Room. Сатър използва тази история, за да дебютира в киното като сценарист и режисьор. В актьорския екип, освен Сидни Суийни, са още Джош Хамилтън (The Walking DeadEighth Grade) и Мърчант Дейвис.

Премиерата на Reality ще бъде по НВО на 29 май 2023, филмът ще бъде достъпен и в стрийминг платформата Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Забавно. Руската следа се оказа огромен фейкомет, който трябваше да помогне на жената с кунг фу костюмите, да стане фърст фимейл президенте… Този фейк се тиражираше близо 3-4 години от мейнстрийм медийната клоака… Последствия за лъжците нямаше, освен, че хората престанаха да си правят илюзии за това що е то журналистика и защо тя вече не съществува. За сметка на пиар конгломерати, наричащи се медии.