Insidious

„Insidious” е най-новият филм на режисьора на „Убийствен пъзел”, „Мъртвешка тишина” и „Death Sentence” Джеймс Уан, който още веднъж работи в партньорство със сценариста и актьор Лий Уанел („Убийствен пъзел”, „Мъртвешка тишина”).

Въпреки че показва прекалено малко (типично за тийзър), трябва да признаем, че това, което виждаме, определено изглежда приятно. Единственото, което ни дразни е изречението “comes a phenomenon for a new generation”. Ако съдим по ревютата, които получи филмът, той наистина си заслужава, ама чак пък да се изхвърляме с „феномен”?

Когато двама родители купуват стара къща, в която да изградят своето семейство, неочакван инцидент става причина един от синовете им да изпадне в кома. Трагедията обаче, не спира дотук и те са тормозени от отмъстителен дух от друго измерение.

Самият синопсис не звучи супер оригинално, но колегите, които са имали възможност да гледат филма на фестивала в Торонто, казват, че предлага нещо повече от поредното демонично обсебване.

В главните роли са Патрик Уилсън, Роуз Бърн, Барбара Хърши и Тай Симпкинс, което ще рече, че евентуално, за разнообразие, можем да видим и качествена игра.

Премиерата е на 1 април.

А тук може да видите клипче от филма:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Поредното семейство което купува къща с надежда да започне нов живот.Обаче познайте какво има в къщата.Хващам бас че никой не може да се сети.

    Няма ли един път да намерят нещо друго освен духове.

    ……"отмъстителен дух от друго измерение"….. – тези думи ме карат да не гледам този филм!!!

  2. Точно затова съм споменал, че хората, които са го гледали казват, че е нещо повече от поредната къща с духове.

  3. Ъъъъъ… Полтъргайст на Спилбърг… ? Русото момиченце е вече с пишчица, и е заспало, а не изчезнало. Джуджето контактьор с кок е порастнало в по-сторйна лелка и т.н. и т.н. 🙂

  4. Все едно да гледаш уестърн и да викаш, "ето го този с шапката, лошия с пистолета и т.н."

    Много ясно, ще ще има такива елементи. 🙂