В класиката на Алфред Хичкок Strangers on a Train, създадена по едноименния роман на Патриша Хайсмит, е един от най-известните планове за убийство в киното, който се цитира и пародира вероятно откакто филмът е излязъл на екран. Сега ще видим един подобен сюжет, който макари да не е пародия, е разигран с комедийна цел и подозираме, че резултатът би могъл да бъде забавен.

Става въпрос за филм, който освен това е и подарък за всички фенове на Mad Men – режисиран е от Джон Слатъри, а Джон Хам е в главната роля. Нарича се Maggie Moore(s) и разказва за шефът на полицията в малък град, който е принуден да разкрива две убийства на жени с еднакво име, докато се занимава и със собствените си разнообразни проблеми.

Съвсем наскоро гледахме Джон Хам да възкресява един доста подобен на този герой – в Confess, Fletch той изигра детектив, когото всички наоколо възприемат като пълен идиот, а той не помага особено със собствената си самоувереност. От трейлъра, който можете да видите по-долу, ни се струва, че приликите между двата персонажа са налице. Вероятно защото дълги години го гледахме като хиперкомпетентния Дон Дрейпър, сега се кефим да гледаме Хан като разни полуидиоти, които обаче неизменно пръскат неоспоримия му чар.

На помощ му се притичват Тина Фей, една от гранд дамите на американската комедия в последните 20 години и Ник Мохамед, който също е сценарист, освен че стана известен като актьор в Ted Lasso. Въпреки че основният сценарист на филма е Пол Бърнбаум, който основно е работил в телевизията по сериали от 80-те като 21 Jump Street и The A Team, ни се иска да вярваме, че тази комбинация от комедийни таланти на снимачната площадка няма как да не е ошлайфала сценария, ако е имал нужда от това.

Вижте трейлъра сега:

Като цяло се кефим на криминални комедии, които приемат престъплението на сериозно, но всички около него са толкова зле в това, което се опитват да направят, че създават комедия. Струва ни се, че химият между Джон Хам и Тина Фей е на лице, а и тонът е забавен. Това ще е от онези филми, за които определено няма да тръпнем от нетърпение, но когато излезе в някоя стрийминг платформа, може и да го пуснем полузаспали в някой дъждовен следобед.

Maggie Moore(s) е режисиран от Джон Слатъри по сценарий на Пол Бърнбаум. В главните роли са Джон Хам, Тина Фей, Ник Мохамед, Майка Сток, Хепи Андерсън и Мери Холанд.

Премиерата ще бъде на 16 юни в киносалоните и on-demand.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *