Като едни видни циници и песимисти, ние много обичаме да обясняваме, че прекалено многото трейлъри развалят изненадите, които филмите имат да предложат. В същото време, като видни оптимисти, никога не забравяме, че стига един филм да се прави от доказали се творци, той винаги има шанс да бъде чудесен. Така е, сложни същества сме. В днешния случай по всичко личи, че оптимистичната ни страна ще се окаже права, а това само може да ни радва.

От много време очакваме да видим трейлър за новия филм на Йоргос Лантимос, заради цялата ни любов към режисьора и заради факта, че минаха цели пет години от последния му пълнометражен филм – Фаворитката. След първите снимкови кадри, сега с радост споделяме и първия тийзър на Клети създания (Poor Things), който надмина всичките ни очаквания и само ни кара да сме по-нетърпеливи за крайния продукт.

Първо ще припомним, че Клети създания е постмодерно преразглеждане на историята за доктор Франкенщайн и неговото чудовище, като тук са доктор Бакстър и Бела. Невероятната история проследява фантастичната еволюция на Бела Бакстър, млада жена, съживена отново от брилянтния и нестандартен учен д-р Годуин Бакстър. Под закрилата на Бакстър, Бела е нетърпелива да се учи. Жадна за знанието за света, което ѝ липсва, Бела избягва на вълнуващо приключение през континенти и океани с Дънкан Уедърбърн – мазен и развратен адвокат. Освободена от предразсъдъците на времето, Бела затвърждава убеждението си, че трябва да се бори за свобода и равенство.

Вижте първия тийзър-трейлър сега:

Зашеметени сме от красотата на кадрите, които виждаме, а е само първи тийзър. Йоргос Лантимос изглежда е заменил познатия си похват с магическия реализъм за някаква смеска от научна фантастика и откровена приказка, която ни приковава моментално. Красотата на някои от кадрите е неописуема, сякаш Лантимос и страхотният му оператор Роби Райън (работили заедно по Фаворитката), са успели да ни пренесат директно във въображението на гръцкия режисьор.

Да не говорим пък колко се вълнуваме да видим актьорските превъплъщения. Ема Стоун е получила възможност да бъде героиня, която е едновременно невинна, но и необременена от обществените очаквания, което ще бъде супер интересно за гледане. Още от както разбрахме, че в ролята на лудия учен ще влезе Уилям Дефо, знаехме, че това е перфектен кастинг. Страхотно е обаче да видим Марк Ръфало как искрено се забавлява да „дъвче декора“ и този впечатляващ мустак като неприятния адвокат, а младите и нестандартни комици Джерод Кармайкъл и Рами Юсеф, познати ни от собствените им произведения, могат само да допринесат с необикновената си енергия.

Клети създания (Poor Things) режисиран от Йоргос Лантимос (Dogtooth, Омарът, Убийството на свещения елен, Фаворитката), а сценарият е дело на Тони Макнамара (Фаворитката, Велика) по книгата на Алистър Грей. В главните роли са Ема Стоун, Уилям Дефо, Марк Ръфало, Маргарет Куали, Джерод Кармайкъл, Кристофър Абът, Рами Юсеф, Сузи Бемба, Катрин Хънтър и Уейн Брет.

Филмът ще излезе в кината на 8 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *