Нетърпението е интересно нещо. Очакваме Опенхаймер (Oppenheimer) на Кристофър Нолан толкова много, че имаме чувството, че е минало много повече време, отколкото всъщност е – Нолан си спазва стандартните три години между филми, което за неговите произведения е повече от впечатляващо. Може би прекалено дългото притаяване на дъх е афектирало мозъците ни.

В американските IMAX кина от известно се върти трейлър на Опенхаймер, но чак сега рекламата (или нейна подобна версия) е широко разпространена по света, по-малко от три месеца преди най-сетне да видим филма. Абсолютната истина е, че към биографичният епос на Нолан ще има интерес така и така, но минаха месеци от предишния трейлър, така че се радваме да видим нови кадри.

Първо припомняме, че Опенхаймер е историята на Дж. Робърт Опенхаймер – ръководителя на проект Манхатън, широко разглеждан като „бащата“ на атомната бомба. Сценарият е написан по книгата American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer на Кай Бърд и Мартин Дж. Шеруин. Целият актьорски екип е впечатляващ, както си е очаквано от филм за Нолан, но на преден план е Килиън Мърфи – любимец на Нолан от много време, той винаги поддържаше главните герои или историята и най-сетне получава цялата светлина на прожекторите, както си и трябва.

Вижте новия трейлър сега:

Струва ни се, че този трейлър разкрива повече отколкото трябва, защото се опитва да ни покаже и двете страни на сюжета – едновременно желанието и трудът към научно откритие, както и опасността, която това откритие представлява и постепенното осъзнаването на основните персонажи какви са последиците от техните действия. Естествено, че се радваме да видим за първи път някои от героите – Айнщайн ни зарадва много, но просто смятаме, че няма нужда от толкова подробности.

От друга страна, разбираме защо искат да покажат, че Опенхаймер ще бъде по-комплексен и многопластов от просто един исторически разказ за фактите около проект Манхатън – филмът ще бъде изследване на всички герои, замесени в това начинание и как те взимат непосилните решения, нужни, за да се стигне до изработването на атомната бомба.  

Режисьор и сценарист на Опенхаймер (Oppenheimer) е Кристофър Нолан (Мементо, Престиж, Черният рицар, Генезис), който е и продуцент, заедно с дългогодишната си партньорка Ема Томас. В ролите са Килиън Мърфи, Емили Блънт, Робърт Дауни Джуниър, Мат Деймън, Флорънс Пю, Рами Малек, Бени Сафди, Гари Олдман, Джош Хартнет, Дейн ДеХаан, Олдън Ерънрайк, Джак Куейд, Дейвид Кръмхолц, Матю Модийн и др.

Премиерата ще бъде на 21 юли само в кината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. This is the first trailer in a while (I am not sure how long) that I actually enjoyed watching…
    At some point watching most trailers to the end becomes a drag. Come to think of it, I have pretty much (almost) stopped doing it. The ones that are trying to entertain (hard) are the worst …

    I hope this one does not (in the end) lie to me like the Inception one did …

  2. Няма ли модератори тук които да забраняват писането на чужди езици?