Светът изглежда по различен начин, когато сме сигурни, че срещата с втори сезон на Добри поличби наближава! За всички, които следят новинарския поток, свързан с великолепната творба на Тери Пратчет и Нийл Геймън, онзи ден поднесе пародията на сестрите Хили и Хана Хинди, които реализират прочутото си Hillywood Show (с над 1,7 милиона абоната в YouTube), и във видеото може да бъде открита премиерната дата на дългоочаквания втори сезон на Добри поличби.

Да, всички знаем, че любимата ни книга на Пратчет и Геймън свършва там, където завърши и последния епизод от първи сезон – с предотвратения (за онзи момент) Армагедон! Но би било безумно престъпление да не се продължи сюжета за уникалното приятелство между Азирафел и Кроули, още повече след като в ролите им доказаха своите майсторство и неустоим чар Майкъл Шийн и Дейвид Тенант! И понеже Геймън и Amazon Prime споделят това мнение – вторият сезон, изпълнен с премеждия за префинения ангел и шантавия демон, е вече готов.

Не сме и си и помисляли да обръщаме внимание на вариантите на християнски общности, които призовават за спиране на сериала и го заклеймяват за „антибиблейските“ идеи в сюжета. Още през 2021 година стана ясно, че подновяване на снимките ще има – това се случи в Шотландия от 2 ноември 2021 до 1 март 2022 година, а заветната премиерна дата на готовия сезон е 28 юли 2023 – шест епизода в стрийминг потока на Prime Video.

Сред актьорите, които ще видим отново, са Джон Хам (като Гавраил), Дерек Джакоби (като „гласът на Бог“ Метатрон), Рийс Шерсмит (в ролята на Уилям Шекспир), Дун Макиън (като архангел Михаил), Глория Обияньо (като архангел Уриил), както и нови попълнения в екипа – Ниам Уолш (Грета Клайншмит, нацистки агент), Марк Гатис (г-н Хармъни, библиотекар), Стив Пембъртън (г-н Глозиър, друг библиотекар), Келин Сепулведа (ангел на име Мюриел, прекарала последните 6000 години в досадна офисна работа и отчаяно иска да се отърве от нея!), Маги Сървис (собственик на магазин за плочи, в съседство на книжарницата на Азирафел), Нина Сосаня (собственик на кафене, което е точно срещу магазина за плочи) – и Маги, и Нина са познати като две от сатанинските сестри от Бърборанския орден на света Берил; Миранда Ричардсън (в ролята на демон, който поема работата на Кроули, след като той е изгонен от Ада), Шели Кон (в ролята на нов демон на мястото на Велзевул, предводител на ордите от Ада), Лиз Кар (ангелът Сариел), Тим Дауни, Шан Филипс, Пит Фърман, Анди Ошо, Алекс Нортън, а също и синът и тъстът на Дейвид Тенант – Тай Тенант и Питър Дейвисън.

Ето какво споделя Нийл Геймън за историята, която ще ни разкажат те в сезон 2 на Добри поличби:

Книгата бе публикувана преди 31 години, което означава, че са минали 32 години, откакто аз и Тери Пратчет лежахме в леглата си в една хотелска стая в Сиатъл, по време на World Fantasy Convention, и измисляхме сюжета на продължението на историята. Аз успях да изполвам тези идеи при реализирането на сериала – така се появиха и ангелите. Тери вече не е сред нас, но докато беше жив, двамата обсъждахме надълго и нашироко как е добре да продължи започнатото от Добри поличби и накъде да се развие историята. Благодарение на BBC Studios и Amazon част от идеите вече са осъществени. Успях да се сдобия с чудесни творчески партньори, като Джон Финмор, Дъглас Макинън (ко-шоурънър и режисьор) и още много други. Безброй въпроси задават феновете – за всичко, което се случва след това – а също и преди – с любимите ни ангел и демон. Очаквайте отговорите, които пожелахте! Завръщаме се в Сохо, за да разрешим загадки, които минават през различни пластове на времето и пространството…“

Очакваме с нетърпение и трейлър, а междувременно вижте споменатата пародия на The Hillywood Show, едно участие на Нийл Геймън в събиране на комикс-фенове преди половин година в Ню Йорк, както и ексклузивния „lockdown“ епизод с (гласовете на) Азирафел и Кроули от (вече далечната) 2020 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *