Историческите филми са неизменна част от кино пейзажа и могат да съдържат хиляди други поджанрове, което ги прави разнообразни дори и вътре в рамката си. Естествено, те често се фокусират върху известни (с добро или с лошо) кралски особи, което дава възможност за снимане в невероятно лъскави и богаташки локации. Един от филмите, за които сме най-любопитни тази година обаче, ще се фокусира не върху богатството, а върху жестокостта и лекомислието на един крал, който смята, че просто може да притежава всичко и всеки.

Излезе първи официален кадър от предстоящия филм Firebrand, в който Джуд Лоу ще изиграе всеизвестния Хенри VIII, а в ролята на Катрин Пар, която всъщност е фокуса на филма, ще видим страхотната Алисия Викандер. Когато филмът беше обявен, ролята беше дадена на Мишел Уилямс, но със сигурност не се оплакваме от смяната – Викандер е не просто страхотна актриса, тя винаги ни е запленявала с известна мистерия, която носи в себе си. Струва ни се, че това качество ще бъде идеално за кралица, която трябва да управлява и едновременно да се подчинява на неразумен тиранин, за когото дори не е искала да се омъжва.

Вижте я в пълния ѝ кралски блясък в първия кадър от Firebrand:

Колко е изразително лицето на Викандер и колко много неща можем да прочетем по него само в тази една снимка – цялата отговорност, цялото нежелание, с което е поета ролята, но и увереността, че нещата могат да бъдат направени по друг начин. Самата Катрин Пар е страшно интересна фигура, съдейки по каквото знаем за нея от историята. А толкова нямаме търпение да видим Джъд Лоу като Хенри – винаги обожаваме да го гледаме в злодейски роли, а интересното е, че тук това ще е един от онези антагонисти, които са повече от убедени в собствената си правота, както се казва, „героят в собствената си история“.

Firebrand е режисиран от Карим Айнуз (The Invisible Life of Eurídice Gusmão), а сценарият е дело на Джесика Ашуърт и Хенриета Ашуърт, които адаптират историческия роман Queen’s Gambit на Елизабет Фремантъл. В главните роли ще видим Алисия Викандер, Джъд Лоу, Ерин Дохърти, Саймън Ръсел Биъл, Сам Райли и Еди Марсан.

Филмът официално ще дебютира като част от състезателната програма в Кан, който започва на 17 май. Широка премиера за момента не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment