По повод първия тийзър на Привидения в къщата (Haunted Mansion) изложихме какво мислим както за самия проект, така и за досадните практики на Disney, така че сега няма да се повтаряме. Това, което отдавна би трябвало да е станало ясно на всеки, е, че положението е трагично в цялото комерсиално кино и е необходимо някакво голямо сътресение, за да се опомнят всички и да започне някакво леко изплуване от бруталната тиня на творческата безидейност и посредственост.

Привидения в къщата (Haunted Mansion) е поредната филмова адаптация на едноименния атракционен парк в Дисниленд и разказва за самотната майка Габи и 9-годишния ѝ син Травис, които в опит да започнат живота си на чисто, се местят в огромно имение в Ню Орлеанс, което закупуват на изненадващо достъпна цена и много скоро разбират защо. Къщата е обитавана от сприхави духове, които не са никак доволни от появата на новите обитатели. Отчаяни, Габи и Травис се свързват със свещеник, овдовял учен, който по настояще се изявява като неуспешен експерт по паранормални явления, екстрасенс от най-стария френски квартал на града и раздразнителен историк. С тяхна помощ семейството се надява да направи „екзорсизъм на къщата“, а резултатът е „колкото страшен, толкова и смешен“.

Вижте пълния трейлър.

Този трейлър е може би една (мнооого малка) идея по-добър от предишния, с една-две готини визуални хрумки, но продължаваме да смятаме, че Привидения в къщата изглежда болезнено не страшен и още повече не смешен. Има шанс да е по-добър от версията с Еди Мърфи, но това не е кой знае колко трудно – при все че през последните години филмът бе преоценен и има нещо като култов статус, ние намираме Привидения в замъка (2003) за доста лош.

Disney имат нужда да преосмислят стратегията си за развитие, защо вече са се превърнали в посмешище и не е останало и част от това, което бяха едно време.

Режисьор на Привидения в къщата (Haunted Mansion) е Джъстин Симиен (Dear White People, Bad Hair), по сценарий на Кейти Диполд (Нежна полиция, Ловци на духове, Ох, на мама), базиран на едноименната паркова атракция в Disneyland. В ролите са Розарио Доусън, ЛаКийт Станфийлд, Тифани Хадиш, Оуен Уилсън, Дани ДеВито, Уинона Райдър, Чейс Дилън, Дан Леви, Хасан Минаж, Джейми Лий Къртис, Джаред Лето и др.

Премиерата е 28 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *