Чудесна новина за всички почитатели на Стивън Кинг… и не само! Доста отдавна не сме виждали Марк Хамил да се развихри в нещо наистина предизвикателно – и ето, че Майк Фланаган му е предложил да участва в екранизацията на разказа Животът на Чък (The Life Of Chuck), като режисьорът ще бъде и сценарист на проекта, а също и продуцент, като тези отговорности ще бъдат поделени с Тревър Мейси.

Освен Хамил, другата звезда, която ще се включи в проекта, е Том Хидълстън – еднакво любим и на почитателите на супер-геройските екшъни, и на феновете на Шекспир. Според нас комбинацията е повече от чудесна и предполагаме, че с такава нагласа се запътват към пазара в Кан и Film Nation, които ще бъдат международен разпространител на бъдещия филм.

Животът на Чък е включен в антологията на Стивън Кинг Ако има кръв от 2020 година, а сюжетът е счетание от три отделни фрагмента, които конструират биографията на Чарлз Кранц в обратен хронологичен ред на събитията – започва от смъртта му с тумор в мозъка на 39 годишна възраст и завършва с неговото детство в къща, която вероятно е била населена с духове.

Сценарият е завършен преди началото на стачката на WGA, като от самото начало идеята е била именно на Хидълстън да бъде поверена главната роля. Специалистите коментират, че може да се очаква адаптацията на Животът на Чък да носи духа на класики като Изкуплението „Шоушенк“, Зеленият път и Бъди до мен.

Честно признаваме, че нямаме търпение Майк Фланаган (който е отговорен за адаптациите по Краля на ужаса Играта на Джералд и Доктор Сън) да реализира Животът на Чък (The Life Of Chuck) с любимите ни Марк Хамил и Том Хидълстън – ще се ослушваме за новини по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *