На фестивала в Кан, освен че някои от най-добрите филми на годината правят своя дебют пред изискващата френска публика, има и пазар за нови проекти, които си търсят разпространение. Затова и сега чуваме за много филми, които ще се продават там, а един от тях звучи като всичките ни ирландски мечти наведнъж.

Разбираме, че Джеймс Марш, режисьорът на филми като Теорията на всичко и The Mercy, ще екранизира книгата на Кевин Бари от 2019 г. Night Boat to Tangier – избрана в списъка на престижната литературна награда Booker във Великобритания и посочена от The New York Times като една от техните Топ 10 книги на 2019. Самият Кевин Бари ще адаптира произведението си за екрана. Историята проследява двама ирландски наркотрафиканти, които се озовават на южния бряг на Испания, където ще посетят отново старите си познати места, ще се срещнат със стари авантюри и ще оставят следата си върху месния криминален свят, докато през цялото време търсят отчуждената дъщеря на единия.

Най-хубавото от цялата работа? Любимите ни Майкъл Фасбендър и Донал Глийсън ще влязат в ролята на двамата ирландци. Освен че са страхотни сами по себе си, вече знаем, че те имат страхотна химия на екран. В ненадминатия филм Frank, въпреки своеобразната бариера, която беше огромната глава на Фасбендър, двамата успяха да покажат истински смислена връзка между героите си, които намериха един в друг сродни души, каквито до тогава не бяха срещали в други хора. Обичаме Frank и си представяме, че още една колаборация между Фасбендър и Глийсън, при това без странен реквизит помежду им, може само да ни донесе радост.

Главната женска роля във филма пък е посветена на Рут Нега, която познаваме добре от Preacher и Loving. Въпреки че на хартия историята е само между двамата мъже, в разговор с Deadline Джеймс Марш е разказал, че всъщност сюжетът донякъде е воден от женските персонажи, техните решения и техните избори за как се развиват връзките им с мъжете. Надяваме се, че и героинята на Нега ще бъде важна за историята, а не само мимолетен любовен интерес за един от двамата.

Night Boat to Tangier ще бъде режисиран от Джеймс Марш по сценарий на Кевин Бари, който адаптира собствения си роман.

Снимките ще започнат по-късно тази година в Испания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *