Преди само няколко дни споделихме за плановете на Андрю Никъл да се съюзи отново с Никълъс Кейдж за продължение на Цар на войната. Преди обаче да се гмурне в морето на търговията с оръжия по целия свят, Никъл планира да снима филм, който ще е много по-близо до дома.

Следващият проект на новозеландеца ще се нарича I, Object и е представян като смеска от анимация и live-action. Историята проследява 10-годишно момче, което изпитва трудности да се почувства свързано с други хора след смъртта на баща си. Заради това той започва да говори с разнообразни предмети от бита, които оживяват и започват да му отговарят.

Смесицата между анимация и live-action винаги е била сложно нещо за осъществяване, виждали сме както добри, така и покъртително лоши резултати. Тук си представяме, че ако целият филм е „нормален“, а анимацията служи само, за да оживи предметите, може да се получи нещо интересно и забавно, тип Мери Попинс, а може и да е Space Jam. Определено обаче идеята за самата история ни е интересна и виждаме как I, Object би могъл да е сериозно изследване на психиката на едно дете (а и на който и да е човек като цяло), което преживява тежка загуба.

Другото интересно е, че Никъл е събрал цял куп новозеландски актьори да се включат във филма. Мелани Лински, която напоследък отново е в подем заради Yellowjackets, Карл Ърбан, всезнайният лидер на The Boys, многообещаващата Томасин Макензи и прекрасния Джемейн Клемент – всички те ще се включат по някакъв начин във филма. За момента не се знае кои от тях ще имат големи роли и кои ще са само с гласови участия, озвучаващи предмети, но сме сигурни, че тази комбинация от новозеландски талант може да предостави един филм с уютно„домашно“ усещане.

I, Object ще бъде написан и режисиран от Андрю Никъл (Гатака, Симон, Дилъри на време).

За момента премиерна дата не е обявена, продукцията се очаква да започне към края на тази година. Как това се съчетава с обявеното начало на снимките на Lords of War през есента не ни е много ясно, но предполагаме, че само времето ще покаже.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *