Когато става дума за екшън-обещания, предпочитаме да изчакаме, за да преценим по някои от обичайните признаци дали конкретният филмов проект ще бъде talk of the town или интересът към него ще отмре по естествен път веднага след като бъде пуснат на голям екран. Warner Bros. очевидно правят високи залози с проекта им Maude v Maude, защото са си ангажирали две носителки на „Оскар“ за главните роли – Хали Бери и Анджелина Джоли, а режисурата е поверена на новозеландката Розан Лианг (Shadow In The Cloud).

Не си спомняме откога не сме коментирали ангажименти и на двете актриси – май че Хали Бери сме я споменавали най-скоро във връзка с лудостта на Роланд Емерих Moonfall, а Анджелина Джоли разделя времето си между режисьорски и актьорски проекти, като очакваме да видим превъплъщението й в Мария Калас под режисурата на Пабло Лараин.

Според Deadline идеята за Maude v Maude е за противопоставяне в стил „Джеймс Бонд срещу Джейсън Борн“, а изборът на актрисите е доста подходящ, като се има предвид, че и двете имат сериозен опит в екшън-проекти. Шефовете на Warner Bros. Майкъл Де Лука и Пам Абди очевидно са решени да подготвят възможно най-атрактивни проекти, в центъра на които са познати филмови звезди, и по този начин може би разчитат да възобновят интереса на публиката към този жанр?!

Както коментират някои от филмовите информационни сайтове, вероятно Maude v Maude би трябвало да се направи в средата на първото десетилетие от този век – като се има предвид споделеното за сюжета и най-вече ангажираните звезди, но да се надяваме, че 56-годишната Бери и 47-годишната Джоли ще се справят с подготвяния за тях екшън-сблъсък. Очакваме още новини по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *