Покрай връчването на филмовите награди на MTV, вчера „посетихме” снимачната площадка на „Kong: Skull Island”, но това не беше единственият задкулисен достъп, който получихме от наградите на музикалната (нищо, че по нея все по-рядко има музика) телевизия.

По време на дефилето си на червения килим, изявяващата се като актриса манекенка Кара Делевин се спря за интервю, на което представи кратък видео-поглед зад кулисите на подготвяната от Люк Бесон фантастичната комиксова екранизация на „Valerian and the City of a Thousand Planets”, в която Делевин си партнира с Дейн ДеХаан. Въпреки че във видеото не виждаме нещо кой знае какво, придобиваме доста по-добра представа за това, което ни очаква, отколкото от първите снимки, които видяхме в края на март.

Valerian and the City of a Thousand Planets” е базиран на поредицата комикси „Валериан и Лорелайн” на писателя Пиер Кристин и художника Жан-Клод Мезиер и разказва за двама специални оперативни агенти на правителството, управляващо човешките територии, които са натоварени със задачата да пазят реда във вселената. Изпълнявайки мисия в интергалактическия град Алфа, те влизат в конфликт с неочаквани сили, които поставят живота им в смъртна опасност.

След ужасно глупавия „Люси” и по-точно след цялостната режисьорска, сценарна и продуцентска кариера на Люк Бесон през последните близо 10-15 години, просто няма как да имаме големи очаквания към „Valerian and the City of a Thousand Planets”, но не смятаме да съдим за него само по видяното на предните снимки или в това видео. Вярно е, че доста неща изглеждат нелепо, но сме напълно убедени, че във филма ще стоят по друг начин, точно както беше и с „Петият елемент”, който доста хора считат за последния добър филм на Бесон.

Ето и един по-пълен синопсис:Valer

През XXVIII век, двамата специални агенти Валериан и Лорелайн пътуват през време и пространство, за да защитават територията на човечеството и да поддържат реда във Вселената, което със сигурност е доста трудна задача. Валериан е класически образ – силен, смел, но със склонност да се подчинява на висшестоящите дори когато дълбоко в себе си знае, че те грешат. Разбира се, той е влюбен в червенокосата си партньорка Лорелайн. Двамата получават заповед да заминат в умопомрачителния интергалактически град Алфа, където съжителстват хиляди разумни същества от четирите края на Вселената. Всички те влагат талант, ресурси и технологии в името на добруването на разума – във всичките му форми и въплъщения. За съжаление, не всички на Алфа споделят този идеал – действието на невидими сили е на път да постави нашата раса пред истинска опасност…

Режисьор на „Valerian and the City of a Thousand Planets” е  Люк Бесон, а в ролите ще видим Кара Делевин, Дейн ДеХаан, Джон Гудман, Клайв Оуен, Итън Хоук, Рутгер Хауер и Риана.

Премиерата е 21 юли 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments