Минаха години, откакто сме виждали Ник Фюри в MCU, а той някога беше същинската основа на „Инициативата Отмъстители“ и съответно – на целия франчайз. Оттогава поредицата ни запозна с концепцията за мултивселената около 10 пъти и няма как да отречем, че ентусиазмът сред много фенове позатихна. Въпреки това Самюъл Л. Джаксън си е Сам Джаксън, не можем да не се радваме да го видим.

Фюри се завръща в Secret Invasion – първия Marvel проект, в който той самия ще заеме главната роля, а не просто тази на ментор и генерал в сянка. Последно го видяхме да работи с Талос – героя на Бен Менделсон, който беше първия Скръл, с когото се запозна кино публиката. И докато комиксовите фенове знаят, че инвазията на Скръловете е един от най-интересните и известни сюжети на Marvel, отдавна подозираме, че киновселената ще обърне този познат разказ на обратно. Най-сетне се приближаваме до това да разберем как.

Преди няколко месеца споделихме първия трейлър на Secret Invasion, а сега имаме възможност да видим още един, а заедно с това получаваме и официална премиерна дата. С предишния трейлър Marvel искаха да се фокусират върху „по-земните“ елементи на историята, докато новата реклама повече се занимава с тайния план и поставя на фокус героя на Кингсли Бен-Адир, който е прекрасен актьор и който изглежда ще поеме основната злодейска роля.

Джаксън, Бен-Адир и Менделсон са само част от интересните имена в проекта. Принципно Marvel никога не са страдали от липса на добри и популярни актьори, трябва да признаем, че тук (като за сериал особено) списъкът е истински впечатляващ и включва още Оливия Колман, Мартин Фрийман, Дон Чийдъл и Емилия Кларк.

Вижте новия трейлър сега:

Ако има едно нещо, което би могло да ни направи истински любопитни за този сериал, то щеше да бъде завръщане към по-реалистичен екшън-трилър, тип „The Winter Soldier“, който да ни зариби със зрелия си подход към историята. Тази нова реклама ни навява на мисълта, че Marvel може и отново да са се отдали на мащаб за сметка на качествен сценарий, което определено не ни харесва. Все пак обаче имаме надежда, че всички тези наши любимци са се съгласили да участват в Secret Invasion, защото е имало нещо в идеята, което си е струвало, а не просто, че са едни от малкото останали известни актьори без роли в MCU.

Въпреки че ентусиазмът ни за вселената е намалял критично, Secret Invasion е един от сюжетите, които винаги сме искали да видим как ще бъде адаптиран и ще му дадем шанс. Стискаме палци да не ни разочароват (за пореден път).

Secret Invasion е режисиран от Али Селим (Sweet Land). В главните роли са Самюъл Л. Джаксън, Бен Менделсон, Кингли Бен-Адир, Мартин Фрийман, Оливия Колман, Емилия Кларк, Дон Чийдъл, Коби Смолдърс, Дърмот Мълрони и др.

Сериалът ще започне на 21 юни в платформата Disney +.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Да, изглежда приятно и да – Сам Джаксън винаги е супер, НО … както той самият би казал: bitch, please! Джаксън с патлак ала Черната Вдовица срещу цяла армия от Скрълове със суперсили???!! Това е една от най-известните и интересни истории в лора на Марвъл и си струваше да я видим реализирана на голям екран във филм за Отмъстителите. Дано им се получи, но очакванията са почти нулеви на този етап.

  2. Пичове, българският актьор Венцислав Янков (малкия близнак от Под Прикритие) е в MAIN CAST-a! Дайте да му отдадем заслуженото, това е супер!

  3. Желая фалит и на това комикс капутче. Продуцентите им бял хляб да не видят. И да последват съдбата на всички кретени които излетяха в последните месеци от шефските си кресла.