Миналогодишният Decision to Leave беше не просто един от най-добрите филми на годината, но и поредното доказателство за гения на режисьора Парк Чан-Уук (Oldboy, The Handmaiden). Междувременно обаче ние продължаваме да чакаме и следващия му телевизионен проект (предишният беше Малката барабанчица), който изглежда не просто амбициозен, ами като истински впечатляващата, висококачествена телевизия, каквато се надяваме стрийминг платформите по-често да ни предлагат.

Става въпрос за The Sympathizer, сериалът, който ще адаптира много популярната и добре приета едноименна книга на Виет Тан Нгуен. Очакваме проекта от доста време, разбира се, заради Парк и заради продуцентските качества и множество роли, които ще изиграе неповторимия Робърт Дауни Джуниър, но и заради историята. Струва ни се, че под такова вещо ръководство, книгата, описвана като смесица от шпионски трилър, културна сатира, мрачна комедия, метапроза и мистерия, ще се превърне в телевизионна адаптация, която няма как да не е истински запомняща се.

Припомняме първо, че The Sympathizer проследява комунистически шпионин, син на французин и виетнамка, през последните години на Виетнамската война и последвалото му изгнание в Щатите. Множество истории и времеви линии се развиват едновременно, неясно точно в каква последователност, а Дауни винаги е там, играещ различни роли на американското влияние – въздигащ се конгресмен от Калифорния, ЦРУ агент, холивудски режисьор и други.

Вижте първия трейлър сега:

Да кажем, че сме впечатлени и развълнувани, би било малко. Свикнали сме все пак да се опитваме да си държим очакванията под контрол, но смятаме, че сме в повече от сигурни ръце с визионер като Парк Чан-Уук и можем да се отпуснем истински да се вълнуваме и да си имаме високи очаквания. Освен, че изглежда страхотно визуално, този трейлър се справя отлично с това да ни покаже атмосферата на сериала, да ни загатне именно за тези множество жанрови и тематични вариации като сатира и трилър, за които споменахме, но най-вече – да запази истинската мистерия, така че само да разчовърка любопитството ни. Има да чакаме още доста време, но сме убедени, че ще си струва.

The Sympathizer е режисиран от Парк Чан-Уук (Oldboy, Sympathy for Mr. Vengeance, Thirst, Stoker, The Handmaiden, Decision to Leave), който е и шоурънър, заедно с Дон Маккелър от A24. Сценарият е адаптиран от романа на Виет Тан Нгуен, а някои от другите режисьори на различни епизоди са Фернандо Мейрелес (City of God) и Марк Мънден (Utopia). В главните роли са Хоа Зуанде, Фред Нгуен Кан, Тоан Ле, Ке Дуйен, Сандра О и Робърт Дауни дж.

Премиерата ще бъде през 2024г в платформата Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *