След като излезе обреченият на забвение (благодарение и на провиненията на Арми Хамър) Смърт край Нил, Кенет Брана не се отказа от образа на Еркюл Поаро и реши още веднъж да си лепне нелепите мустачки, но… ние очевидно сме пропуснали да анонсираме този факт. И сега попадаме директно на тийзър трейлър на новата му криминална адаптация по великата Агата КристиПризраци във Венеция (A Haunting in Venice), вдъхновена от  романа Празникът на Вси светии (Hallowe’en Party).

Действието на Призраци във Венеция се развива в прочутия град след края на Втората световна война, в специфичната атмосфера на празника на Вси светии – един ужасяващ, тайнствен случай налага появата на прочутия детектив Еркюл Поаро. Макар да се е отказал от активната си работа и да живее по собствено желание в своеобразно заточение в един от най-бляскавите и прочути градова не света, той все пак склонява да отиде на спиритически сеанс в едно от рушащите се, изпълнени с духове аристократични имения, прочути във Венеция като „palazzo“. Когато един от гостите е убит, детективът е погълнат от зловещия свят на сенки и тайни, които трябва да бъдат разкрити…

Много сме любопитни за подхода, който Кенет Брана използва в интерпретацията на тази заплетена история – кратичкият тийзър предполага уклон към хорър-жанра, което би било доста предизвикателно и дръзко решение. Ето как изглеждат първите кадри от Призраци във Венеция:

Духовете, които населяват сюжета, очевидно ще се опитат да стреснат публиката – най-малкото, за да не съжаляват, че са отишли на кино в търсене на нещо различно от блокбастърен, супергеройски или романтичен филм! Признаваме си – всичко изглежда предизвикателно, изпипано и стилно, така че няма да пропуснем новата авантюра на Кенет Брана в света на Агата Кристи, колкото и да е… помпозен предвзветият му френски акцент.

Прави впечатление участието на Мишел Йeо – след успеха на Everything Everywhere All at Once, най-вероятно първата мисъл на всички продуценти, в чиито бъдещи проекти е била ангажирана актрисата, е че вече ще могат да рекламират участието ѝ с „носителката на „Оскар“. Заедно с нейната специалистка по викане на духове изпълненият с мистерии сюжет ще разплитат още героите на Кайл Алън (Rosaline), Камий Котин (Call My Agent), Джейми Дорнан (Belfast), Тина Фей (30 Rock), Джуд Хил (Belfast), Али Кхан (6 Underground), Ема Леърд (Mayor of Kingstown), Кели Рейли (Yellowstone) и Рикардо Скамарчо (Caravaggio’s Shadow).

За финал ви предлагаме българския официален синопсис на издадения от „Ера“ роман Празникът на Вси светии , който, между другото, е посветена на П. Г. Удхаус – голям почитател на Кристи.

Веднъж видях убийство“. Това заявява младата Джойс по време на празненство по повод Вси светии в дома на семейство Дрейк. Никой не й вярва и, разстроена, тя напуска стаята. Часове по-късно е открита мъртва. Писателката Ариадни Оливър, която е сред присъстващите, моли своя приятел Еркюл Поаро да разследва убийството. Но дали престъплението е само едно? Или редица странни случаи, инциденти и внезапни изчезвания са свързани? Острият ум на Поаро и изключителните инстинкти на госпожа Оливър се обединяват, за да разкрият неподозирания извършител. Но разследването се оказва много по-трудно, отколкото Поаро е очаквал.

Премиерата на Призраци във Венеция (A Haunting in Venice) по кината се очаква на 15 септември 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *