Любимата ни антология, метърът, по който мерим всички останали антологии – Black Mirror, най-сетне се завръща. След четиригодишна пауза, удължена със сигурност от пандемията и разнообразните други проекти на гениалния Чарли Брукър, сега най-сетне получаваме първи тийзър на шестия сезон на ненадминатата поредица, която се завръща в Netflix.

Едва ли има нужда да обясняваме какво представлява Black Mirror, не можем да си представим, че на този етап са останали много хора, които не са поне бегло запознати с поредицата, която взима една идея за бъдеща технология във всеки епизод и ни показва как тя може да бъде използвана (обикновено не с добри резултати). Заради свободата, която Netflix предоставят на Брукър просто да прави това, в което е добър, всеки сезон е с различен брой епизоди. Дори не знаем колко ще бъдат те в новия сезон, но знаем, че стрийминг гиганта са осигурили достатъчно пари, че да наемат безобразно талантлив актьорски състав за различните епизоди.

В предстоящия сезон ще видим хора като Салма Хайек Пино, Арън Пол, Кейт Мара, Зази Бийтс, Джош Хартнет, Майкъл Сера, Роб Дилейни, Рори Кълкин, Химеш Пател и др. Естествено, повечето от тях няма да споделят екрана, Арън Пол например изглежда, че по-скоро самотно ще си обикаля някаква космическа станция, но със сигурност сме развълнувани да видим всяко от тези имена в различна Black Mirror история.

Вижте първия тийзър на новия сезон на сега:

Естествено, харесва ни типичния за Чарли Брукър черен като катран хумор, който си личи от някои от кадрите тук, оценяваме и майсторството в репликите, подбрани за трейлъра. Изглежда ни като добра смеска, както обикновено, от по-„реалистични“ и по-„фантастични“ истории, събрани под общата шапка на сериала. Със сигурност ще чакаме с нетърпение Netflix да изкарат синопсис на всеки от епизодите, но за момента ето какво казва самият Брукър за новия сезон:

Винаги съм смятал, че Black Mirror трябва да включва истории, които са напълно различни една от друга, да продължавам да изненадвам хората (и себе си), иначе какъв е смисълът? Това трябва да бъде сериал, който не е лесно да бъде определен и продължава отново и отново да преоткрива себе си и да се променя. Така че едновременно като предизвикателство към себе си, но и за да останат нещата свежи за публиката, започнах този сезон като нарочно преобърнах някои от собствените си предположения за това какво да очаквам. Резултатът е, че този път освен някои от познатите за Black Mirror похвати, имаме някои нови елементи, включително такива, които преди се кълнях, че никога няма да ползваме – разширяваме понятието за това какво въобще представлява един епизод на Black Mirror. Историите продължават да се придържат към цялостния тон, но с някои луди завои и повече разнообразие от преди.

Black Mirror е създаден и написан от Чарли Брукър, заедно с Анабел Джоунс.

Новия сезон ще бъде пуснат в Netflix през юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *