Нетърпението за втора среща с героите на Дени Вилньов в неговата екранизация на легендарния роман на Франк Хърбърт Дюн ще започне все по-сериозно да се увеличава в месеците, които предстоят до ноември. На приключилият вчера CinemaCon беше показан първи трейлър на Дюн: Част II и очакваме дебютирането му в мрежата, а междувременно Vanity Fair публикуваха снимки като първи официален поглед към филма.

Самият режисьор споделя пред Vanity Fair, че за него е от изключително значение продължението на историята – това, което предстои да видим, е част втора на разказа и действието продължава там, откъдето е приключило в Дюн.:

Няма да има период от време, в който не сме наблюдавали героите – в началото на втората част продължава драматичното действие, с което приключи първият филм. Задачата да адаптирам романа на Хърбърт изглеждаше почти неосъществима, въпреки че това е мечтата на живота ми. За мен беше важно да остана верен на творбата и до голяма степен съм удовлетворен, защото много от първоначалните ми идеи и представи как трябва да изглежда филмът се осъществяват.

Ето какво добавя режисьорът по отношение на една от новите героини, които ще бъдат представени на публиката в Дюн: Част II:

Принцеса Ирулан не може да си позволи да рискува, защото се страхува, че баща й може да загуби трона си и всичко, което притежава. Когато срещнах Флорънс Пю, ме порази нейната сигурност, директния й подход, сериозността, която притежава. Тя изглежда така, сякаш е наследница на владетели. Абсолютно съм убеден, че в бъдеще Флорънс може да стане например министър-председател.

Дени Вилньов споделя, че е било удоволствие за него да открива изненадите, които поднася Леа Сейду в интерпретацията на нейната героиня – Лейди Марго, една от „сестрите“ на Бин Джезърит, омъжила се за граф Фенринг. Остин Бътлър се трансформира удивително в дивия племенник на барон Харконен – Фейд-Рота, по-малкият брат на звяра Рабан (Дейв Батиста), който мечтае да наследи героя на Стелан Скарсгард:

Остин се превръща на екрана в нещо, което може да бъде описано като съчетание между луд социопат, сериен убиец и Мик Джагър. Той е жесток, нарцистичен, разчита на стратегически действия, умен е и за разлика от брат си, който се опитва да се хареса, но не знае как да действа, той прилага своя чар и манипулативни умения, за да спечели.

Вилньов обръща внимание и на развитието в образа на Стилгар:

Той ще помогне на Пол да поведе хората в битка срещу завоевателите, но и той, както и останалите герои на Хърбърт, разчитат на специални ходове в играта на шах със съдбата. Той вярва, че Пол може да се превърне в пророк, и го подкрепя, като неусетно се превръща в бащинска фигура. Хавиер Бардем подари топлота, цвят и живот на този образ, който е способен и на безмилостни решения. Колкото по-сериозно Пол потъва в културата на фремените, толкова по-ценен става той за Стилгар. Неговата специфична харизма ще избухне в Дюн: Част II.

Припомняме, че първата част от епохалната адаптация на Дюн бе пусната синхронно на голям екран и в HBO Max, а боксофис приходите надхвърлиха 400 милиона долара и филмът получи 10 номинации за „Оскар“ (включително за най-добър филм), като шест от тях се превърнаха в награди.

Очакваме с нетърпение трейлър, за да усетим приближаването на премиерната дата 3 ноември 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *