Мислехме, че този ден никога няма да дойде, но ето че вече сме тук. Последните няколко месеца киноманските среди по социалните мрежи превърнаха в шега факта, че от вече година виждаме един единствен кадър от Killers of the Flower Moon, предстоящия 206-минутен уестърн епос на Мартин Скорсезе. Филмът разказва за убийствата на членове на индианско племе след откриването на нефт под тяхната земя, разследването на които е сред първите, проведени някога от ФБР. Изображението, включващо Леонардо Дикаприо и Лили Гладстон в ролите си като съпруг и съпруга, до такава степен се заби в главите ни в очакване на проекта, че вече сме готови да ръкопляскаме, когато го видим в самия филм.

Но тази седмица се проведе CinemaCon, където студията споделят нови погледи към най-очакваните си филми пред журналисти и представители на кино-индустрията, и всичко това се промени. Сред цял куп други новини, Killers of the Flower Moon успя да изпъкне само с появата на няколко нови изображения. Може би това рефлектира интереса към новия проект на този легендарен режисьор, а може би е показателно за цялостното вълнение около завръщането на киното, но без съмнение тези привидно обикновени кадри ни карат да се вълнуваме със самото си съществуване за филм, който очакваме да бъде нещо страхотно.

Тазгодишният CinemaCon бе особено вълнуващ за феновете на киното, защото привидно всички студия показаха огромен интерес към завръщането на филмите в кината, някои дори казвайки, че вече нямат намерения да инвестират във филми за стрийминг. Всичко това допринася за вълнението към Killers of the Flower Moon, тъй като филмът, финансиран от Apple, някога бе предназначен за стрийминг платформата им, но сега ще се насочи към кината на 20 октомври след премиерата си в Кан. Има известни надежди, че у нас също ще можем да го видим на голям екран, но така или иначе е хубаво, че Скорсезе ще сподели филма си със света по начина, по който винаги е искал.

Засега планираната родна премиера на Killers of the Flower Moon е 20 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *