Не е тайна, че не винаги сме доволни от състоянието на модерната телевизия, но Barry, създаден от SNL легендата Бил Хейдър, винаги е бил ярък пример за как тази медия може да бъде използвана за истински възхитително разказване на истории. Четвъртият и последен сезон на тази трагикомедия за битовата депресия на един наемен убиец е най-добрия сериал, вървящ в момента (заедно със Succession, естествено), именно заради чудатото си настроение. И Хейдър, който освен сценарист и продуцент е звездата на сериала и е режисьор на много епизоди, включително целия четвърти сезон, стои в центъра на цялото нещо, доказвайки се като задълбочен комедиен изпълнител с множество таланти.

Следователно не можем да прикрием вълнението си, задето Бил Хейдър е решил да продължи режисьорската си кариера и да се насочи към киното са бъдещите си начинания. В интервю с Deadlineактьорът сподели, че е написал три сценария, които потенциално би искал да режисира. Първият от тях е в съавторство с един от сценаристите на Barry, Дъфи Бордо. Хейдър го описва като класически първи филм – малко, неамбициозно проектче. Вторият той определя като „труден за описване“, което звучи интригуващо.

Но третият проект е този, който най-много привлича вниманието ни. Хейдър споделя, че той е „подобен на Barry в настроението си, но вместо да е на криминална тематика, е на хорър тематика“. Имайки предвид каква чудата атмосфера успя да извлече актьорът от жанровата експерименталност на сериала си, изключително сме заинтригувани от идеята той да поеме в хорър посока за първия си пълнометражен филм. Това е и единственият от проектите, в който Хейдър има желание да играе, което ние определено бихме искали да видим.

Очевидното сравнение тук е Джордан Пийл, който превърна успеха си като талантлив млад глас в скеч-комедията във впечатляваща филмова кариера, която достигна нивото на блокбъстърското кино. Но Бил Хейдър сякаш не би се насочил към толкова масови проекти, тъй като неговият стил е по-предизвикателен и чудат. Не знаем кога ще се осъществят тези проекти и дали Хейдър не би имал интерес към още телевизия или просто актьорска игра. Но все пак днес повече от всякога публиката е готова да приеме авторите на хорър киното, така че е напълно възможно това да е началото на дълга и плодородна филмова кариера.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *