В средата на миналия месец, Netflix ни изненадаха с трейлър на обещаващия им сексуално зареден психотрилър сериал „Gypsy”, с участието на Наоми Уотс като водещата привидно перфектен живот терапевт Джийн Холоуей, която прекрачва границата на докторската и личната си, семейна етика, като започва интимни връзки с хора в живота на нейни пациенти. С размиването на границите в професионалния живот и личните фантазии на Джийн, тя пропада в свят, където желанието и реалността се различават катастрофално. Или както самата тя споделя: „имам чувството, че живея живота си като двама души… и не знам кой от тях е истински”.

С подобна жанрова принадлежност, този сюжет и предвид участието на Наоми Уотс, която доста харесваме, директно си отбелязахме „Gypsy” като абсолютно задължителен, но все пак ограничихме очакванията си, тъй като допускаме възможност интересните за нас теми, свързани със секса и психологията, да не са разгледани качествено и в дълбочина, а да са използвани самоцелно или повърхностно и безинтересно. И ако трябва да сме честни, новият трейлър на сериала ни кара да мислим, че направихме добре, като допуснахме тази неприятна възможност…

https://www.youtube.com/watch?v=y67_16zSMwk

Колкото и да не ни се иска да го кажем, разочаровани сме. Този трейлър ни остава с усещането, че „Gypsy” е някакъв spin-off на „Петдесет нюанса сиво”. И да, режисьорката на първия филм по произведенията на Е. Л. Джеймс Сам Тейлър Джонсън е ангажирана с първите два (от общо десет) епизода на сериала и вероятно е нормално да се очаква някаква стилистична прилика с „Нюансите” (вижте за сравнение), но не е нужно и поантата да е с подобно елементарно качество. Стискаме палци като луди самият сериал да е по-провокативен, по-смел и по-дълбок (да отразява сложността на живота, а не някакви напудрени нереални фантазии за тийнейджъри) от това, което виждаме тук.

Ето и един постер.

плакат на gipsy

Както вече стана ясно, режисьор на първите два епизода на „Gypsy” е Сам Тейлър Джонсън („Петдесет нюанса сиво”), а сценаристи са дебютантката и създателка на сериала Лиса Рубин и Джонатан Карън. В ролите освен Наоми Уотс, ще видим Били Кръдъп, Софи Куксън, Луси Бойнтън, Карл Глъсман, Мелани Либърд, Пурна Джаганатан и други.

Премиерата на „Gypsy” е 30 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *