На 17 март стартира инициативата на Филмаутор „30 вечери с 30 класики”, с която дружестовото отбелязва 30 години от своето създаване. Всеки петък, в рамките на 30 седмици, в кино Одеон ще бъде излъчван един класически български филм, а след прожекцията зрителите ще могат да се срещнат с някои от неговите автори и да се впуснат във вълнуващ разговор с тях.Всички прожекции ще са с вход свободен.

30 вечери с 30 класики” ще припомни някои от емблематичните български филми, но и ще даде възможност на младите зрители да се докоснат може би за първи път до класиките на родното кино, върху които стъпва неговото цялостно развитие.

Всички филми ще бъдат излъчени в своя оригинален формат, а именно – на лента. „Вероятно много от младите зрители никога не са гледали филм на лента. С тази инициатива искаме да покажем как вълнува истинското кино и то не само с историите си, а и с начина на показване”, споделя Виктор Божинов, председател на Управителния съвет на Филмаутор.

30 вечери с 30 класики” ще започне на 17 март с филма на режисьора Рангел Вълчанов „Лачените обувки на незнайния воин”. Оператор на филма е Радослав Спасов, музиката е дело на Кирил Дончев, а на прожекцията зрителите ще могат да се срещнат с художника Георги Тодоров.

Сред филмите, които ще бъдат показани са още „Да обичаш на инат“, „Куче в чекмедже“, „Щурец в ухото“, „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, „Вчера“, „Момчето си отива“, „Мъжки времена“, „Преброяване на дивите зайци“ и много други.

След прожекциите Ви очакват срещи с авторите и членовете на творческите екипи, създали подбраните класики.

Пълната програма може да бъде видяна: https://filmautor.org/30

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *