С напредването на януари стана ясно, че предвид епидемичната обстановка у нас, едва ли отложената Киномания 2020 ще се проведе през февруари, каквито бяха първоначалните планове. А това определено постави сериозна въпросителна кога (и дали въобще) ще се проведе този форум, тъй като март традиционно е запазен за София Филм Фест, а след това следва Master Of Art (после идва лятото и ще си дойде време за новото издание, няма закъде да се отлага).

Изглежда обаче, че трите фестивала са си подали ръка (както и трябва) и са се разбрали за графика – ще ни предложат плътни два месеца прекрасно кино, на голям и малък екран. Конкретно Киномания 2020 ще стартира на 8 април в зала 1 на НДК с филма „Страх“ на Ивайло Христов, а повече подробности за събитията ще откриете в официалното прессъобщение.

КИНОМАНИЯ ЗАПОЧВА НА 8 АПРИЛ 2021!

Фестивалите Киномания и Master Of Art – поднасят специален подарък на любителите на седмото изкуство

В името на публиката и в търсене на нестандартни обединяващи решения на фона на сложната епидемична обстановка, трите големи ежегодни филмови фестивала си подават ръка за партньорство. Киномания, София Филм Фест и Мaster of Art ще организират кино празник за своите почитатели, наситен с изненади и събития.

Киномания ще се проведе в периода 8-22 април 2021 г. Официалното откриване ще е на 8 април в зала 1 на НДК с филма „Страх“ на Ивайло Христов. Фестивалът ще започне на 1 април с ретроспектива на великия Федерико Фелини и ще продължи с откриването на десетото, юбилейно издание на Фестивала на Френския филм на 9 април в кино Люмиер. Този фестивал ще представи специална секция, която ще отдаде почит на гения на европейското кино – Мишел Пиколи.

Като специален жест към кинолюбителите екипите на Киномания и фестивала за документални филми за изкуството Master Of Art подаряват на зрителите една специална седмица, в която двата фестивала ще се провеждат едновременно. Така в периода от 15 до 22 април зрителите ще получат двойна доза кино удоволствие, като ще могат да гледат филми от програмата и на двата фестивала. А още между 12 и 28 февруари Master of Art ще зарадва публиката със специално онлайн издание в платформата за видео съдържание neterra.tv+.

Екипът на НДК и Киномания благодари на организаторите на Master Of Art и София Филм Фест за готовността им да обединим заедно усилия и да отправим общо позитивно послание към зажаднелите за качествени филми зрители.

Вярваме, че киното е и ще продължава да бъде! И благодарим на публиката и партньорите на Киномания за подкрепата и разбирането!

Киномания ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Молим публиката да заповяда в киносалоните с маска и да спазва дистанция!

Всички закупени до момента билети, за обявените филми от програмата, ще важат за новите дати без презаверка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *