Интересна работа са очакванията и надеждите. Понякога чакаме някои проект с огромно нетърпение и затаен дъх и това само допринасят към цялостното ни удоволствие, когато накрая филмът се окаже добър, но понякога сме толкова разочаровани, че не можем да оценим дори и малкото позитиви в неща. Но когато още в началото сме се отказали от всяка надежда за качество, нищо не ни пречи да се облегнем и да се насладим на забавната тъпотия.

Dungeons and Dragons: Разбойническа чест (Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves) почти пристигна в кината, четири години след като беше обявен проектът и десетилетия откакто феновете играят самата игра. Филмът, както и преди сме споменавали, ще разкаже най-обикновен (макар и доста завоалиран) фентъзи сюжет, в който група престъпници в търсене на изчезнала реликва се натъкват на възможно най-голямото зло, пред което се е изправяло светът им.

Звучи като всеки друг подобен сюжет, нали? Очакваме обаче забавлението да бъде предоставено от актьорския екип и техните шантави герои – Крис Пайн ще изиграе барда Ееджин, лидера на групата, който всъщност просто иска да се забавлява; Мишел Родригес е варваринът Холга, която вероятно е далеч по-добра в битките, отколкото със схващането; Джъстис Смит е магьосникът Саймън, който все още не е много опитен в магьосничеството; Реге-Жан Пейдж е паладина Зинк – доблестният войн на светлината, който не разбира от шега; а София Лилис ще бъде друида Дорик, чиито сили са свързани с природата. Кастът е завършен от винаги прекрасният Хю Грант, който е в ролята на злодеятелният хитрец Фордж Флечър.

По-надолу можете да се запознаете с всеки един от героите в отделните им character постери, но преди това ви предлагаме последния трейлър, който ще излезе преди премиерата на филма, както и два бонус клипа.

Двата бонус клипа, които ни се предлагат, всъщност най-много ни показват, че в този филм са вкарани истински елементи на познание за това как се провеждат D&D кампаниите. Едната сцена идеално илюстрира основното правило на магиите в D&D – правилата им може да не са много логични, но трябва да се спазват. Другото видео, което ни запознава с чудовищата във филма, веднага напомня на всеки, който е играл играта, че правила всъщност няма и можеш да се срещнеш с всичко, което болния мозък на дънджън мастъра ти успее да измисли.

Dungeons and Dragons: Разбойническа чест е режисиран от Джон Франсис Дейли и Джонатан Голдстийн (Нощни игри), които са и автори на сценария, заедно с Майкъл Джилио, по играта Dungeons & Dragons на Hasbro. В ролите са Крис Пайн, Мишел Родригес, Хю Грант, Реге-Жан Пейдж, Джъстис Смит, София Лилис и др.

В България ще можем да видим филма предпремиерно още от 24 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *