Пол Шрейдър е един от артистите, които уважаваме, защото знае точно какво кино иска да прави – не се влияе от тенденции и мода, гледа собствените интереси и просто създава историите, които той лично иска да разкаже. Когато разбрахме за Master Gardener вече имахме високи очаквания, а дори още не бяхме гледали впечатляващия The Card Counter.

Master Gardener разказва за Нарвъл Рот, който отдадено се грижи за градината на красиво имение и угажда на всяка прищявка на собственичката на имота – вдовицата госпожа Хавърхил. Когато богаташката заръчва на градинаря да се грижи и да обучи като чирак нейната племенница Мая, отдавна заровени проблеми от тъмно минало ще се завърнат да витаят над тях.

Част от темите на Master Gardener се припокриват с The Card Counter и First Reformed и знаем, че Шрейдър разглежда тези произведения като своеобразна трилогия, разказваща за мъже с тъмно минало, които копнеят за изкупление, но знаят, че заслужват наказание. Тъй като обожаваме и двата предишни филма, няма как да пропуснем този, а от първия трейлър веднага виждаме известни прилики и разлики. Вижте го и вие:

Естествено, първо ни правят впечатление повърхностните прилики между героите на Джоел Еджертън и този на Оскар Айзък в The Card Counter – и двамата живеят спартански живот, отдаден само на професията им, потънали в съжаление за насилственото си минало. Докато обаче героят на Айзък изглеждаше примирен към това, че никога няма да може да поправи грешките си, този на Еджертън, както сам казва, „има надежда за бъдещето“, заради което е градинар. Оттук насетне той е поставен в ситуация, в която изглежда ще трябва да се грижи за някого и може би да промени живота си по начини, по които не е предполагал, че може.

Със сигурност първоначалния фокус ще бъде над героя на Еджертън. Отдалеч обаче си личи, че тук женските персонажи ще бъдат дори още по-важни от този на Аманда Сайфрид във First Reformed и ще служат не просто като катализатор за централния мъжки персонаж, ами и като действащи лица с амбиции и влияние над събитията. Нямаме търпение да видим Сигорни Уийвър в поредна роля на властна жена, която знае какво иска. Дори повече обаче стискаме палци на Кинтеса Суиндел в ролята на Мая, която ще бъде изправена пред олицетворението на омразата, докато сама се опитва да разбере собствените си чувства и действия.

Master Gardener e написан и режисиран от Пол Шрейдър. В главните роли са Джоел Еджертън, Сигорни Уийвър и Кинтеса Суиндел.

Премиерата е насрочена за 19 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *