Много проекти, които бяха обявени преди пандемията, вече излязоха или са съвсем близо до премиерите си, а един от тях, за който дори не се учудваме, че се забави повече от очакваното, е Citadel. След множество промени в продукцията, снимки наново и дори основни смени в екипа (и с бюджет над 250 млн. долара), първата част от планираната поредица от сериали, се приготвя да излезе и даже имаме първи трейлър.

Citadel разказва за едноименната интернационална шпионска организация, която не се подчинява на нито едно правителство, а търси да запази „световния мир“. Когато техните противници Manticore са стигнали почти до пълното им унищожение, двама от агентите на Citadel – Мейсън Кейн (Ричард Мадън) и Надя Син (Приянка Чопра Джонас), са били с напълно изтрити спомени. Сега техният бивш колега Бернард Орлик (Станли Тучи) отново ги събира, за да спрат Manticore, а те преоткриват способностите си, заедно със старата си любов.

Вижте трейлъра сега:

Няма какво да се лъжем, изглежда ни ужасно генерично – събрани са множество познати елементи, за да направят бленда от sci-fi и екшън, която сме гледали реализирана на екран много по-добре и по-фокусирано. Мадън и Чопра Джонас са достатъчно симпатична екранна двойка – поотделно са чаровни, а изглежда, че имат и  химия помежду си. Само че цялата идея за шпионите, които са безумно компетентни, но са си загубили спомените, а без съмнение ще ги възвърнат за половин епизод, ни се вижда като скучна завръзка, която така или иначе после пак ще си премине в обикновен екшън.

Очевидно сериалът изглежда впечатляващо, сниман е за много пари и е продукция на братята Русо, които знаят как да ръководят масивни проекти. Пък и напълно разбираме защо се започва с американската версия с известните актьори, която ще е първата от поредицата, а отделни случки в същата вселена вече са в продукция в Италия, Мексико и Индия, което със сигурност е интересен експеримент. Не сме убедени обаче, че качествено ще си струва тази невероятна сума пари.

Citadel е създаден от Джо и Антъни Русо, а шоурънър е Дейвид Уейл (Hunters, Solo). В главните роли са Приянка Чопра Джонас, Ричард Мадън, Станли Тучи и Лесли Манвил.

Първите два епизода ще тръгнат на 28 април в платформата Amazon Prime.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment