В много случаи, за да се поинтересуваме от един филм, той трябва да ни грабне с интересно завързан сюжет. Днес обаче ще говорим за Кармен (Carmen) – филм, чийто сюжет е най-малко интересната му част, защото от сега сме сигурни, че той ще бъде основно визуален пир, най-вече за феновете на танцовото изкуство.

Както вече сме споделяли, Кармен ще бъде пълнометражният режисьорски дебют на Бенджамин Милпие, който вече има огромна кариера като танцьор и хореограф. След работата си по разнообразни късометражни филми и като танцьор и хореограф за Дарън Аронофски в Черен лебед, сега Милпие се заема с една от най-известните опери на света – Кармен. Неговата адаптация обаче е напълно нова версия на историята, осъвременена и преправена, така че да отразява днешните наболели тематики, но и за да се връзва със съвременното танцово изкуство. В същото време обаче си представяме, че не случайно е избрал именно тази опера и вероятно ще продължи да изследва нейните неостаряващи теми.

В главните роли ще видим Мелиса Барера, позната от Писък и In The Heights, както и Пол Мескал, когото оттук насетне ще следим още по-изкъсо след прекрасните му изпълнения напоследък, сред които, разбира се, е и номинираната му за „Оскар“ роля в Aftersun.

Предлагаме ви да видите пълния трейлър на Кармен, който ни показва безумната красота на много от кадрите и само загатва за пищността на танцовите изпълнения, без всъщност да ни показва много от тях, което много ни радва.

Невероятно любопитни сме за това как е използван танца, за да се разкаже тази история и за да се предаде емоция. Кармен определено няма да бъде типичният филм, който сме свикнали да гледаме, но красотата на всичко, което виждаме, със сигурност ни убеждава, че то няма да бъде за изпускане.

Ето го и официалният синопсис, който подробно разказва за сюжета:

Историята проследява млада и ревностно независима жена, която е принудена да бяга от родното си място в мексиканската пустиня, след бруталното убийство на майка й – друга силна и мистериозна жена. Кармен оцелява опасното и плашещо незаконно преминаване на Щатската граница, след което се среща с незаконен пазач на границата, който безскрупулно убива двама души от групата й. Когато пазачът и неговия партньор Ейдън, бивш морски пехотинец, страдащ от посттравматично стресово разстройство, се изправят един срещу друг, Кармен и Ейдън са принудени да избягат заедно. Те се отправят към Лос Анджелис  в търсене на най-добрата приятелка на майката на Кармен – непредвидимата Масилда, собственик на нощен клуб Ла Сомбра, известен като убежище за музика и танц. Кармен и Ейдън откриват утеха и любов в безопасността на магическото убежище на Масилда, но времето изтича, докато полицията се приближава.

Кармен (Carmen) е режисиран от Бенджамин Милпие, който е написал и сценария заедно с Лоак Барер и Александър Динеларис Дж. В главните роли са Мелиса Барера, Пол Мескал, Рози де Палма, Елса Патаки, Никол де Силва, Тара Морис, Каан Гулдур, Ричард Бранкастисано, Бенедикт Харди и Пип Едуардс.

За момента премиера е насрочена само за Ню Йорк и Лос Анджелис за 21 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *