We are not (yet) prepared for what is to come.

Новият трейлър на Дюн: Част втора е подходящо и съвсем навременно напомняне за почитателите на филмовите чудеса, че сагата на Франк Хърбърт, пренесена на големия киноекран от Дени Вилньов, продължава – независимо от забавянето. Проточилата се стачка на кинаджиите в Холивуд даде възможност на режисьора и творческите му съмишленици да доизпипат завръщането в пустинния свят на Аракис. Вилньов не пропусна да обърне внимание на публиката в едно интервю пред Vanity Fair, че филмът, който предстои да видим, е втора част, не продължение!

Аз наистина исках да започна втория филм оттам, докъдето бяхме стигнали; откриваме героите непосредствено след събитията от първата част, няма скок във времето. Исках да създам драматично продължение и естествена връзка между първа и втора част.

Дали това се е случило – ще имаме възможност да открием на възможно най-големите екрани догодина, а сега е време за поредния трейлър:

Този трейлър сякаш най-много се доближава до особената мозайка, която очакваме да представлява Дюн: Част втора – безмилостната война, категоричната трансформация на Пол / Муад’Диб, който постепенно приема ролята си на пророк и водач на свободните хора на Аракис в битка срещу династията Харконен, любовта му към Чани, появата на важни персонажи като принцеса Ирулан, маниакално лудия Фейд-Рота Харконен, падишах император Шаддам IV (сигурни сме, че Кристофър Уокън ще бъде безупречен в тази роля!), както и познати, изключително важни фигури като Гърни Халик, Стилгар и лейди Джесика внушават спокойствие на феновете, че светът на Хърбърт се съхранява и пресъздава по възможно най-старателния начин – с вниманието и грижата на истински дългогодишен почитател като Вилньов. Вярваме, че Тимъти Шаламе ще направи всичко по силите си за развитието на най-важния от всички герои в тази епохална екранизация, и се надяваме, че няма да се окажем подведени от тази вяра. Ще рискуваме и ще предложим официален синопсис на филма:

Дюн: Част втора изследва митичното пътешествие на Пол, който поема по пътя на войната, заедно с Чани и фремените, за да отмъсти на заговорниците, унищожили семейството му. Изправен пред избор между любовта на живота си и съдбата на вселената, Пол прави опит да предотврати едно възможно ужасно бъдеще, което само той може да провиди…

Сценарист, режисьор и продуцент на Дюн: Част втора (Dune: Part Two) е Дени Вилньов (ИзпепелениEnemyСикариоПърви контактБлейд Рънър 2049Дюн), Джон Спейтс отново му помага в създаването на сценария. Емблематичните образи от епохалния роман са пресъздадени от Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Зендея, Джош Бролин, Стелан Скарсгард, Хавиер Бардем, Дейв Батиста, Кристофър Уокън, Шарлот Рамплинг, Леа Сейду, Флорънс Пю, Остин Бътлър и др. 

След известни размествания, окончателната премиерна дата на филма е 1 март 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Супер е. Очаквам да е по-добър от част 1 и да е кино събитие на 2024. Преди няколко дена четох, че вече е готов и сценария на продължението. Така че ако има успех ще го видим и него 🙂