С милиони отдадени фенове по целия свят, които жадно са погълнали всяка страницата от бестселърите и всяка минута от ТВ сериите, знаменитата Мис Фрейни Фишър, отличен детектив и главен герой на три серийни поредици с феноменален международен успех, прави скок на големия екран – и по Epic Drama – за да завърши криминалните си мистерии с пълнометражния филм Мис Фишър и криптата на сълзите. Премиерата е днес, 30 март, от 22:00 часа в ТВ дома на епичната драма.

Йерусалим, 1929 г. Фрайни спасява млада бедуинка, държана в плен след клане в едно село и я събира отново с чичо ѝ във величествено английско имение, но след това мъж, който твърди, че има информация за момичето, е застрелян, оставяйки след себе си мистериозен медальон… Точно този медальон и едно древно проклятие изстрелват Мис Фишър и нейния ухажор… повърхностно казано… – инсп. Джак Робинсън, в бурно приключение в пустинята Негев в южен Израел.

Заснет на терен в Мароко, включително сред необикновените пясъчни дюни на предела на Сахара, както и в изумителните исторически имения в Мелбърн, Австралия, Мис Фишър и криптата на сълзите се осъществява с помощта на мащабна спонсорска кампания от почитатели.

Чрез нея се осигурява значителна част от бюджета за реализация на проекта и това е най-успешната такава кампания в Австралия и до ден днешен!

За филма сценаристът и продуцент Деб Кокс казва:

Искахме да се възползваме от романтиката и екзотиката на пустинята, но да заснемем история, която би подхождала на автора Кери Грийнууд – и най-вече – на самата Фрейни!  

Мис Фишър е толкова интересен персонаж, че докато проучвахме идеи за филма, ни мина през ум да заложим на конвенционална мистерия с убийство, случваща се в имение или на влак, но Фрейни е екшън детектив. Тя се катери по сгради, минава на боя разстояние от бързи коли, притежава пистолет… Имахме си работа с хибриден герой и хибриден жанр, който подлежи на разработка като екшън-приключение за голям екран.

Изпълнителният продуцент Фиона Игър споделя някои тайни за снимачните локации:  

Имахме късмета да снимаме на снимачната площадка на Небесно кралство на Ридли Скот, което беше страхотна тръпка, както и в един невероятен кратер до подстъпите на Сахара, където е сниман „Мумията“, а също и до едни впечатляващи пясъчни дюни близо до Мерзуга, където са снимани класики като Кралицата на пустинята.

За радост на режисьора Тони Тилс, оригиналният актьорски състав и екип са обединени за проекта:

Беше като събиране на класа, така се почувствах, когато всички се появиха. Те вече имат собствени проекти и наистина бе голямо удоволствие да се съберат отново заедно. Изумително е колко бързо влязоха в света на Мис Фишър отново.

Mис Фишър и криптата на сълзите дебютира по Epic Drama в България, Гърция и цяла Централна и Източна Европа на 30 март от 22:00 часа с повторение на 2 април от 00:30 часа.  

Междувременно, епизодите от сериала са в ТВ дома на епичната драма – Epic Drama –  всяка събота и неделя от 18:30 часа.

–-
Статията не е част от редакционното съдържание на „Operation Kino“

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *