Не сме гледали на екран страхотния Дев Пател от любимия ни The Green Knight насам, но сега разбираме за следващия му проект, който отново ни звучи страшно любопитно. Пател, който по принцип си избира интересни и нестандартни роли, този път ще се превъплъти в истинска личност в типа проект, какъвто сме виждали много път преди, но имаме доверие в уменията и вкуса на актьора да ни представи нещо, различно от стандартното.

Става дума за лимитирания сериал The Key Man, който ще бъде адаптация на книгата The Key Man: The True Story of How the Global Elite Was Duped by a Capitalist Fairy Tale, написана от журналистите на Wall Street Journal Саймън Кларк и Уил Лауч.

Истинската история, която двамата журналисти разследват, проследява пакистанския бизнесмен Ариф Накви, основател на базираната в Дубай инвеститорска фирма Abraaj Group. Накви, оповавайки се на чара и сензационността си, успешно успява да измами политици, милиардери, фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и дори религиозни фигури, като ги замесва във фалшиви инвестиции и открадва парите им, лъжейки ги, че средствата им ще отидат в помощ на решаване на големите световни проблеми като глада и бедността.

Напоследък (пък и от години) гледаме подобни истории, разказващи за истинските престъпления на разни мошеници, които се оказват по-дълбоко в лъжите си, отколкото в началото са планирали. Тук интересната част от завръзката обаче е, че главният герой е някой, който мами хората като използва благотворителни каузи за това и е успешен с години наред, което ще бъде интересно за проследяване. Едното нещо, в което нямаме никакво съмнение е, че страхотният Дев Пател знае отлично как да изиграе ролята на брилянтно харизматичен мошеник, който кара всички да му вярват.

Освен, че ще изпълни главната роля, Пател е и изпълнителен продуцент на проекта, заедно със Скот Делман (Station 11) и Флорънс Сноу. За момента не са обявени допълнителни подробности за креативния екип, който ще застане зад камерата на сериала, така че със сигурност ще следим за всякакви допълнителни новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *