Не е изминало кой знае колко време откогато последно споменахме добре функциониращия непотизъм в Холивуд, а ето че се задават и нови „заподозрени“ – М. Найт Шамалан и дъщеря му Ишана Шамалан, която явно е решила да влиза в полемичните обувки на баща си, като поеме по режисьорския път.

24-годишната Ишанаще оглавипредстоящия проект на New Line Cinema The Watchers, който е базиран на едноименния роман на А. М. Шайн. Снимките на филма се очаква да започнат по-късно тази година като амбициозната Ишана ще поеме както режисурата, така и сценария, докато баща ѝ М. Найт и Ашуин Раджан ще се заемат с продуцирането.

The Watchers ще бъде първият самостоятелен пълнометражен проект на Ишана Шамалан, която преди това трупа опит на снимачните площадки на баща си – като режисьор на втори снимачен екип в В капана на времето и като режисьор, сценарист и продуцент на няколко епизода от интригуващия сериал The Servant.

The Watchers разказва за младата Мина, чиято кола се разваля насред дълбоката ирландска провинция в гора, обитавана от мистериозни създания. След като едва им се изплъзва Мина се натъква на бункер с други оцелели, които са наблюдавани и проучвани от загадъчните същества. Така на „пленниците“ им се налага да се съюзят, за да разберат какви всъщност са „наблюдателите“, защо ги държат затворени и най-вече как да се измъкнат.

М. Найт и Ишина далеч не са първите режисьори баща и дъщеря в Холивуд – сред по-известните са Дейвид и Дженифър Линч и Клинт и Алисън Истууд, но може би най-яркият пример са Франсис и София Копола, където отрочето поне стилово поема в малко по-различна посока.

Но както и да е. Ето какво споделя за The Watchers президентът и главен творчески директор на New Line Cinema Ричард Бренър:

Не бихме могли да сме по-развълнувани да направим дебютния филм на Ишана The Watchers. Едновременно визуално увлекателен и ужасяващ, сценарият ви завладява още от първа страница и не ви пуска до края.

Интересно ни е как ще подходи младата Ишана Шамалан и защо се е спряла на хорър жанра, което (предвид филмографията на баща ѝ) може да се окаже нож с две остриета. Дори и филмите не винаги да му се получават М. Найт Шамалана все пак си остава режисьор, който умее да изгражда съспенс, особено ако е силно емоционално обвързан, така че дали Ишана Шамалан ще успее да излезе от сянката на баща си и да остави свои собствени хорър следи или в последствие ще поеме жанрово по по-различен път, само времето ще покаже.

Дотогава сме любопитни да видим какво може да ни демонстрира с The Watchers, който към този момент е с предвидена премиерна дата за 7 юни 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *