Тежки са напоследък времената за феновете на Netflix сериалите. Визираме тенденцията на стрийминг гиганта да дърпат щепсела на сериалите си, дори и след като първоначално са го

подновили за нов сезон. Понякога логична причина за това няма, като никой сериал не е напълно защитен – нито най-качествените им (пресен пример е съвсем наскоро прекратения „1899“), нито дори най-популярните им. Обаче когато техен оригинален сериал счупва няколко рекорда за гледаемост и жъне успех не само в тяхната платформа, но и в социалните мрежи, ставайки и причина за създаването на нов досаден Тик-Ток тренд, то тогава няма съмнение, че зелена светлина ще му бъде дадена. Затова не беше изненада когато Netflix официално обявиха, че свръхестествената тийн драма Wednesday и едноименната готик героиня, покорил сърцата на милиони зрители за толкова кратко време, ще се завърнат за втори сезон.

Припомняме, че Wednesday – дело на Тим Бъртън и базиран на персонажи от Семейство Адамс – разказва за перипетиите на тийнейджърката Уенсдей, изиграна доста сполучливо от Джена Ортега, която се сблъсква както с чудовища и мистерии, така и с бушуващите хормони на съучениците си. Сериалът се превърна в огромен хит като постави рекорд за най-голяма гледаемост на англоезичен сериал в рамките на седмица, сваляйки от трона Stranger Things, а през следящите седем дни успехът му се увеличи и той подобри собствения си рекорд. Да не пропуснем и факта, че сериалът и представянето на Ортега бяха номинирани и за „Златен глобус„.

Подновяването на Wednesday за втори сезон бе обявено с видео, което беше споделено в профила на сериала в различните платформи и което доста остроумно и открито се „подиграва“ на фурора, който сцената с танца (вие си знаете коя) предизвика в социалните мрежи.

„Нямаме търпение да се гмурнем с главата напред в още един сезон и да изследваме странния, призрачен свят на Nevermore.“ споделят шоурънърите Майлс Милър и Алфред Гоф. „Просто трябва първо да се уверим, че Уенсдей не е изпразнила басейна.“

Надяваме се, че успехът на Wednesday няма да остави грешни впечатления на големите Netflix шефове и да не стане така, че да обърнат изцяло гръб на качествените си реално оригинални продукции в полза на модернизирани варианти на вече съществуващи франчайзи. Последното, което им трябва в Холивуд, е липса на оригиналност даже в сериалите на стрийминг платформите им.

Ако трябва да бъдем честни Wednesday сам по себе си не е лош, но несъмнено е таргетиран към определена възрастова група, а именно young adult. Това съответно прави неговата злокобна атмосфера очевидно доста по-сдържана и премерена, а темите и конфликтите доста по-тийн ориентирани, което виждаме как не би допаднало на по-възрастните зрители. Но имайки предвид, че това явно е бил и първоначалният замисъл „Wednesday” напълно заслужено се оказа печеливша карта в иначе не толкова разнообразното тесте на Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment