Една от най-разпространените шеги за това какво правят филмовите (пък и реалните) психотерапевти е, че те отговарят на всяко споделяне на пациентите си с репликата „И как те кара да се чувстваш това?“ Новата комедия на Apple TV+ ще се занимава именно с това какво става, ако един терапевт, отчаян от бавния процес на този подход, решава да бъде абсолютно директен с пациентите си, да зареже разговорите за чувства и просто да им казва как смята, че те трябва да постъпят.

Става дума за Shrinking, новият сериал на създателите на любимия ни Ted Lasso Бил Лоурънс и Брет Голдстийн, за който говорихме, когато беше обявено, че една от главните роли ще бъде поета от Харисън Форд. Първоначално смятахме, че той ще поеме главна роля, а от трейлъра, който излезе сега си личи, че това не е точно така, но всъщност не сме изненадани. Продължаваме обаче да мислим, че е повече от интересно, че Форд се е заел със съвсем нова роля и то в комедийното пространство, така че със сигурност ще искаме да го видим, дори и да е за малко време във всеки епизод. По-важното е, че изглежда самият сериал има потенциал да представлява добросърдечно и искрено забавление, което да харесаме, заради собствените му качества.

Вижте трейлъра сега:

Намираме за интересни най-вече отношенията между различните герои – терапевтът и дъщеря му, които заедно ще преодоляват скорошната смърт на майката в семейството. Терапевтът и менторът му, за когото знаем, че е натоварен със собствени проблеми, също ще бъдат с любопитна полуфамилна, полупрофесионална връзка. От предишните проекти на Джейсън Сийгъл знаем, че той е много опитен в това да вкарва истински влиятелни истории за негативни емоции в комедиите си и смятаме, че ще успее и тук. Ted Lasso пък ни показа, че спокойно може да се създаде брилянтна комедия, чийто централен персонаж се бори с тежки емоционални проблеми, без това да пречи на смеха на публиката.

Поддържащият каст от познати лица също ни блазни и като цяло, въпреки че едва ли ще ни е новото най-любимо нещо, виждаме предостатъчно обнадеждаващи знаци, за да дадем шанс на Shrinking. Пък и каквото и да си говорим, нова роля на Харисън Форд просто трудно можем да подминем. 

Shrinking е създаден от Джейсън Сийгъл, Бил Лоурънс и Брет Голдстийн. В главните роли са Джейсън Сийгъл, Харисън Форд, Джесика Уилиямс, Криста Милър, Хайди Гарднър, Майкъл Юрие, Лукита Максуел и Лук Тени.

Първите два епизода ще дебютират в платформата Apple TV+ на 27 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *