Не вярвахме, че ще доживеем този момент, но ето че се случва. Цели 42 години след излизането на оригиналния филм, в края на който шеговито ни е обещано продължение, История на света – част II (History of the World, Part II) вече е факт, макар и под формата на сериал. Неоспоримото доказателство, че проектът най-накрая е реализиран (през годините сме срещали хора, които са ни обяснявали как История на света има втора част и те са я гледали – бая басове сме спечелили) идва под формата на трейлър, който дебютира преди няколко дни, представен лично от великия Мел Брукс.

Също като своя предшественик, и История на света – част II ще ни преведе през някои от най-интересните периоди от човешката история, предлагайки ни една различна и най-вече забавна перспектива. На този етап обаче нямаме информация дали обявените осем епизода на сериала ще бъдат свързани чрез някаква сюжетна нишка или ще бъдат отделни скечове, обединени от определен период или тема.

Гледайки Мел Брукс в началото, толкова жизнен и готин, не бихме могли да му дадем 96 години. Радваме се, че е с ума си и в добро физическо здраве и че именно той успя да реализира този проект, а не някое студио или стрийминг платформа, след като си отиде. Пожелаваме му да е жив и здрав – рекордьор по дълголетие да стане!

Що се отнася до видяното в трейлъра, не припадаме от радост, но с абсолютна сигурност ще изгледаме всички епизоди на История на света – част II, когато станат достъпни. Много силно се надяваме да видим повече наивен хумор и по-малко „in your face” съвременни политики. Дори когато е бил прекалено буквален, коментирайки отделни личности, обществото ни като цяло и културата ни, Брукс винаги го е правил политически некоректно и чистосърдечно.

За финал ви предлагаме и няколко официални снимки и да не забравим да си кажем, че си искаме „Хитлер на кънки“ и „Евреи в космоса“. Дано да ги има, защото иначе няма да сме доволни.

Създател на История на света – част II (History of the World, Part II) е Мел Брукс (Продуцентите, Младият Франкенщайн, История на света – част I, Космически топки, Робин Худ: Мъже в чорапогащи), който е сценарист заедно с Дейвид Стасен. Двамата са и изпълнителни продуценти, наравно с Ник Крол, Уанда Сайкс, Айк Баринхолтц, Кевин Салтър, Дейвид Грийбаум и Кристи Смит. Режисьори са Алис Матиас, Дейвид Стасен, Ник Крол и Ланс Бенгс. 

В ролите са Мел Брукс, Ник Крол, Уанда Сайкс, Айк Баринхолц, Гари Нгуен, Памела Адлон, Доув Камерън, Зази Бийтс, Дани ДеВито, Дейвид Духовни, Тайка Уайтити, Джейк Джонсън, Сет Роугън, Сара Силвърман, Роб Кордри, Джош Гад, Джони Ноксвил, Кумел Нанджиани, Реджи Уотс, Дж. Б. Смуув и много др.

Премиерата е на 6 март с два епизода. По два епизода ще се появяват и през следващите три дни, до 9 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Ъм… днес да не е първи Април…

    Това е някаква шега…..
    История на света част 2…

    Нееее…. това е фалшива новина…. Не може да е вярно това….